Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Notícies

La sala d’exposicions del Govern presenta la programació expositiva del 2023

La sala d’exposicions del Govern presenta la programació expositiva del 2023
bonart andorra la vella - 25/01/23

La sala d'exposicions del Govern d'Andorra engega la nova temporada amb una programació que inclou les exposicions de Jaume Riba. Caminat, Notes sobre l'Antropocè i Lita Cabellut– que es podran visitar durant la temporada 2023. Tal i com va explicar Sílvia Riva, ministra de Cultura i Esports, aquesta programació està dissenyada d'acord amb la política expositiva que el Ministeri ha adoptat des que va inaugurar la nova sala al Parc Central l’any passat. D'aquesta manera, i com ha ressaltat Riva, “donem continuïtat i reforcem la nostra política expositiva apostant per una gran exposició d’un artista del país de llarga trajectòria, per donar suport i visibilitat als artistes contemporanis del país i apropem els grans referents internacionals de l’art al públic del país”.

A continuació, l'acte de presentació ha estat també l'ocasió per presentar a Andorra el número 196 de la revista Bonart, la qual va dedicar a la seva darrera edició una especial atenció al paper d'Andorra en el context de la creació artística actual mitjançant una extensa entrevista a Sílvia Riva i un reportatge sobre el present i el futur de la produció artística andorrana.

La sala d’exposicions del Govern presenta la programació expositiva del 2023

Per concloure l'acte, ha tingut lloc una taula rodona que ha recollit les valoracions i impressions al voltant d'El valor de la cooperació internacional entre artistes: professionalització dels creadors i diplomàcia cultural entre Estats, de la fotògrafa andorrana i resident de Faberllull Olot, Naiara Escabias; l’artista plàstic andorrà i comissari del projecte internacional Art Camp, Faust Campamà; el responsable del programa de Coneixement, Innovació i Residències de l'Institut Ramon Llull, Àlex Hinojo, i la historiadora de l'art, tècnica del Ministeri de Cultura i responsable de Faber Andorra, Meritxell Blanco.

Temporada expositiva

El 7 de març tindrà lloc la inauguració de l'exposició Jaume Riba. Caminant, mostra que marcarà l'inici de la programació de l'any 2023. Jaume Riba. Caminant està emmarcada dins del cicle Trajectòries, creat per retre homenatge als artistes i les artistes consolidades del país. Comissariada per Natàlia Montané, amb la col·laboració de Dúnia Ambatlle i Jordi Batlle, presenta una seleció d'obres del fotògraf ordinenc al llarg de 30 anys de treball fotogràfic. La mostra es podrà visitar fins al 14 de maig.

A continuació, Notes sobre l’Antropocè suposarà la la col·laboració entre el Govern d'Andorra i la galeria d’art contemporani Pigment (Barcelona), un treball conjunt que va més enllà de la pròpia exposició per impulsar un treball de reciprocitat i que aplegarà l’obra d’artistes nacionals i internacionals. Hi seran presents Rosa Galindo, Diego Ferrari, Rubén Martín de Lucas, Mario Pascaloto i Manu vb Tintoré, pel que fa als internacionals, i Emma Regada i Jordi Casamajor, configuren la representació nacional. Comissariada per l’escriptora, investigadora i professora anglesa Jean McNeil, aquesta col·lectiva presentarà el treball d'aquests artistes que, amb tècnicas i disciplines diverses, expressen la relació amb la naturalesa, en concret l'ambivalència i ambigüitat de viure a l'Antropocè.

La sala d'exposicions del Govern dedicarà tambè una especial atenció al treball de Lita Cabellut amb una mostra en què la dona, com a temàtica més tractada per Lita Cabellut, serà la protagonista. Comissariada per Carlos Teixidó i Carme Soler, Lita Cabellut recollirà la creació més recent de l’artista del període entre 2015 i 2023 i on les dones, nues o vestides, autèntiques, de mirades profundes i desafiants, són presentades des la bellesa creativa i l’evocació emocional i conceptual mitjançant l’impacte d’intenció de l’artista. El treball de Lita Cabellut La mostra es podrà veure del 14 d’octubre fins al 7 de gener del 2024. 

Exposició d’investigació per al 2024

L'Àrea d’Acció Cultural amb l'objectiu d'atreure a la sala d’exposicions nacional la població jove del país, treballa també per impulsar una mostra per apropar l’art contemporani a les noves generacions. Comissariada per Meritxell Blanco i Héctor Mas, l’exposició se centrarà en obres que empren nous llenguatges i nous formats amb la voluntat que els joves se sentin interpel·lats i, alhora, representats. Així mateix, es vol estimular la interacció amb els visitants, per la qual cosa s’està projectant un disseny expositiu immersiu que s’allunyi de la contemplació clàssica; amb això, es pretén també qüestionar les categories i els formats tradicionals de l’art. Les temàtica principal de la mostra girarà en torn de l’art com a dispositiu que ens ajuda a reflexionar, ens permet manifestar allò que sentim i pensem i ens ajuda a defensar les nostres idees.

La Sala d’exposicions del Govern, ubicada al Parc Central d’Andorra la vella, roman oberta de dimarts a la tarda a diumenge al matí, de les 10.30 a les 14 h i de les 15.30 a les 20 h. Algunes activitats paral·leles, així com les inauguracions, es poden realitzar en horari de tarda/nit. 

 

Banner-Camara-domestica-180x180px_v1-cat-1Banner-Consuelo-Kanaga-180x180px_v1-cat-1

Et poden
Interessar
...

banner_aire_bonart_horitzontal