FCC-Segell-banner4
Donació del fons d\'Ermengol a l\'Arxiu Municipal de Lleida i al Museu Jaume Morera

Notícies

Donació del fons d'Ermengol a l'Arxiu Municipal de Lleida i al Museu Jaume Morera

bonart lleida - 27/10/20
BONART-180x180-CervellsBaner_ProustMarsans_Bonart_360x356
L'humorista gràfic i il·lustrador Ermengol farà donació de la seva obra, demà dia 28 d'octubre, a l'Arxiu municipal de Lleida i al Museu d'Art Jaume Morera.
Ermengol, nom artístic d'Armengol Tolsà Badia (Canals, Argentina, 1958), és un humorista gràfic i il·lustrador conegut especialment per la seva llarga trajectòria com a col·laborador diari en la premsa lleidatana. Caracteritzat per un estil propi de dibuix i un humor intel·ligent, d'una irònica i aguda crítica social i política, Ermengol va començar a publicar els seus acudits el 1985 al diari Segre, publicació on va treballar més de 25 anys. També va col·laborar en el Diari d'Andorra (1995-2010) i des del 2013 publica al diari La Mañana. A banda del seu treball com a dibuixant satíric, que inclou també una gran quantitat de col·laboracions en publicacions periòdiques d'àmbits diversos, Ermengol ha estat autor de diferents llibres, entre els quals destaquen Ermengolarium (1999) o RIP (2005), obres en què reflexiona sobre la condició humana a partir del seu particular univers creatiu.
La donació d'Ermengol a l'Ajuntament de Lleida inclou més de 20.000 dibuixos originals, gairebé la totalitat de la seva producció com a humorista gràfic en la premsa escrita, així com exemplars de tots els seus llibres publicats. Aquest valuós arxiu, una crònica històrica del que ha succeït a Lleida i al món els darrers 35 anys des de l'esmolat punt de vista de l'autor, serà custodiat a partir d'ara per l'Arxiu Municipal de Lleida, mentre que una selecció representativa de les seves millors obres entrarà a formar part de la col·lecció del Museu d'Art Jaume Morera.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura