FCC-Segell-banner4
Berga i Boada i el despertar de les coses al Museu de la Garrotxa

Exposicions

Berga i Boada i el despertar de les coses al Museu de la Garrotxa

bonart olot - 07/12/18
q2w-MKl4thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
Berga i Boada. El despertar de les coses i dels adormits es pot veure al Museu de la Garrotxa fins al 10 de febrer del 2019.

L’exposició Josep Berga i Boada. El despertar de les coses i dels adormits presenta la vida i l’obra de Josep Berga i Boada. A la sala oberta (fins al 10 de febrer del 2019) es veuen els grans blocs que influeixen en l’artista: el modernisme, la dona, Olot, la família, la guerra, la violència i el paisatge. La sala oberta 2 (fins a l’11 de novembre) centra el seu espai en la violència i la sensació de solitud reflectida en l’obra de Berga i Boada.
Josep Berga i Boada. El despertar de les coses i dels adormits mostra una selecció de la gran producció de dibuixos feta per l’artista olotí, que va ser un dels grans il·lustradors del país, i que va col·laborar assíduament en diverses revistes. Una de les seves millors obres és la sèrie sobre la Primera Guerra Mundial. També s’hi poden veure algunes pintures i escultures de l’artista. Si bé va produir un elevat nombre d’escultures, actualmente se’n conserven molt poques. Les obres exposades provenen del fons dels museus d’Olot, però també de col·leccions privades.
Fill del pintor Josep Berga i Boix, Josep Berga i Boada va néixer a Olot el 1872 i va morir a Sant Feliu de Guíxols l’any 1923. Va ser un artista total, bohemi i trencador, durant anys menystingut a l’ombra del seu pare perquè no va desenvolupar el tradicionalisme que s’esperava del fill de l’Avi Berga.

A la imatge, Josep Berga i Boada. Vall d’Aro, 1920. Llapis gras. Museu de la Garrotxa.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura