FCC-Segell-banner4
El Museu Würth se suma un any més a la celebració del Dia Internacional dels Museus

Exposicions

El Museu Würth se suma un any més a la celebració del Dia Internacional dels Museus

bonart agoncillo - 20/05/19
BanerJaumeRiba05thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
El Museu Würth La Rioja, avinguda Cameros 86-89 d'Agoncillo, se suma un any més a la celebració del Dia Internacional dels Museus. El dissabte 18 de maig de 2019 es reivindicarà el paper futur dels museus amb tres trobades entre creadors de diferents disciplines.

Des de 1977, el Consell Internacional de Museus (ICOM), òrgan dependent de la UNESCO, impulsa cada 18 de maig el Dia Internacional dels Museus amb l'objectiu de reforçar els museus com a focus culturals, de reflexió i de cohesió social. Per a això, cada any, la institució crea un lema que proposa una reflexió perquè tots els museus del món puguin sumar-se a aquest esdeveniment.

El lema proposat aquest any és Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició. El paper dels Museus a la societat està canviant; s'han convertit en eixos culturals que funcionen com plataformes on la creativitat es combina amb el coneixement i on els visitants poden co-crear, compartir i interactuar. La cultura contemporània es nodreix de la cultura popular tradicional i l'actualitza, la resignifica i la dignifica.

Per això, per aprofundir en aquest aspecte de la creació contemporània el museu ha dissenyat una jornada de trobada amb diferents creadors de diferents punts d'Espanya que aposten per l'actualització de les tradicions tèxtils, per la recuperació de les nostres arrels en les seves formes de fer i per una intenció de contemporaneïtat en el seu resultat final.

A partir de les 18: 00h, a l'atri principal del museu, es duran a terme tres converses que estaran moderats per la directora de l'Escola Superior de Disseny de la Rioja (ESDIR), Mònica Yoldi.

En primer lloc, Saba d'Or (llenceria exclusiva) i Ananda Pascual (moda ètica) ens parlaran sobre diferents tècniques de tintatge natural i estampació tradicionals aplicades a moda contemporània.

Iloema (artesania tèxtil) i Teixeix l'aranya (intervencions tèxtils sobre mobiliari urbà) presentaran els seus projectes en què la implicació d'artesanes i l'ús de tècniques tradicionals de teixit tèxtil forma part fonamental dels punts de partida del seu treball.

Per concloure, Sixto Bezares (últim sastre a La Rioja) i Lasastre (sastreria femenina) conversaran sobre la llarga tradició de la sastreria, base de les seves marques, i de com adaptar al femení un ofici dirigit al públic masculí.

A la imatge, Museo Würth La Rioja, Justo Rodriguez, 2018.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88