Expo Josep Coll 2022 baner
\

Exposicions

"Blanc sobre Blanc" entrevista a Muriel Gómez i Joan M. Minguet i Glòria Bosch parla de la donació a les Bernardes

Exposició "Miró. ADLAN", 2021.
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Baner_Subirachs_Bonart_360x356
"Blanc sobre blanc", el programa de ràdio per donar ressò a les arts visuals i plàstiques, produït per Bonart Cultural i dirigit per la periodista Rosa Gil i l’editor de Bonart Ricard Planas amb el suport de Glòria Polls i el tècnic Sisu Garcia, ens presenta aquesta setmana l’entrevista amb dos comissaris de l’exposició de Miró ADLAN, Muriel Gómez i Joan Maria Minguet. Posteriorment, parlen amb Glòria Bosch sobre l’arxiu que ha donat a les Bernardes de Salt. Ricard Planas explica el canvi de model de Bonart Cultural. El programa conclou amb l’agenda.

Glòria Polls parla amb dos comissaris de l’exposició Miró ADLAN. Un arxiu de la modernitat (1932-1936), Muriel Gómez i Joan Maria Minguet. A la mostra recuperen documents d’arxiu per desenvolupar i explicar el paper que va desenvolupar el grup Adlan a la Barcelona Republicana dels anys trenta. Polls conversa sobre la recerca extensa que han realitzat d’aquesta època, el procés d’investigació, les fonts que han obtingut al llarg dels 5 anys treballant amb la proposta, entre altres aspectes. La comissaria Gómez anuncia que és una “exposició de documents, no amb documents. Organitzada seguint la lògia d’arxiu”. L’exhibició es troba vigent del 12 de març fins al 4 de juliol del 2021 a la Fundació Joan Miró de Barcelona.

Par altra banda, coneixem detalladament la donació del llegat de Glòria Bosch (Girona, 1955) a les Bernardes de Salt, Centre d’Investigació i Interpretació. Bosch explica l’aportació del seu fons, format per cartes, notes, fotografies, entre molts altres continguts, a més anuncia que té un caràcter molt personal. La gironina manifesta que la donació neix de la voluntat de posar-ho a la disposició de tota la societat i a altres mirades.

Ricard Planas explica el canvi de model de Bonart Cultural, explica tota l’evolució que ha tingut la gestora cultural, anunciant que el canvi es deu a la voluntat de reforçar i centrar-se en temes de gestió cultural, com el projecte d’art i discapacitat. Fomentar la vinculació de l’art contemporani amb temes socials. També explica que es deixarà de publicar la revista en paper, però el nostre diari digital en línia continuarà present.

Conclou "Blanc sobre Blanc” amb l’agenda comentada per Rosa Gil i Ricard Planas. Coneixem La invenció del color: un curs sobre pintura veneciana organitzat per la Càtedra de Ciències i Humanitats Dr. Bofill, que consisteix en uns cursos sobre pintura els dijous, sessions a les 17  i 19 hores presencials i una sessió en streaming. Aquesta setmana el curs gira entorn de Caravaggio. Per més informació aquí; També, ens anuncien l’ampliació de la col·lecció d’art contemporani del Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona, on es mostra amb una petita exposició les noves incorporacions; Parlen de les noves estructures del Pla dels Museus on han introduït nous protocols per mantenir i potenciar el patrimoni; Finalment, exposen Dies d’Artévete, les rutes per diverses galeries de Barcelona.

El podeu escoltar en directe cada dimarts de 3 a 4 de la tarda a GironaFM 92.7 o a través d'internet en directe o per podcasts.

https://www.mixcloud.com/gironafm/blanc-sobre-blanc-040521/

 

Et poden
Interessar
...

thumbnail_Xarxes_Olga_Andrino_Banner_1