FCC-Segell-banner4
Guinovart al projecte dels FGC \

Notícies

Guinovart al projecte dels FGC "Art a peu de ferrocarril"

q2w-MKl4Nial nou-180x178
El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, la presidenta de la Fundació Guinovart, Maria Guinovart, i el comissari d’exposicions del Museu de Montserrat, Bernat Puigdollers, han presentat el 26 de juliol de 2019 la peça de la col·lecció del pintor Josep Guinovart que romandrà exposada a l’estació Montserrat Monestir fins al novembre, gràcies a la col·laboració de la Fundació Guinovart i del Museu de Montserrat.

Aquesta peça de 1993 és un clar exemple de l’estil tan característic de Josep Guinovart (Barcelona, 1927-2007), un dels principals exponents de l’avantguarda plàstica catalana i espanyola de la segona meitat del segle XX, tant per la seva paleta de colors que evoquen a Joan Miró, del qual va ser deixeble i amic, com per escapar-se de la representació i presentar-nos fragments de la realitat. En aquest cas l’autor representa unes vies de tren, que simbolitzen la connectivitat entre institucions i el flux d’energies i sinèrgies que se’n deriva.

La peça que a partir d’avui es pot veure a l’estació del Cremallera està connectada amb una altra peça de Guinovart exposada de forma permanent al Museu de Montserrat amb el nom de “Pell de creu”. Aquesta peça forma part de l’exposició “Geografies Emocionals”, una mostra celebrada l’any 2016 al Museu de Montserrat que pretenia ser un recorregut per tots aquells indrets que van marcar un abans i un després en la trajectòria de Guinovart.
Anna Carreras i Aubets

Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) és filòloga i escriptora. Col·labora habitualment a la premsa (El Punt, Gidona) i fa de crítica literària (Núvol, Ara Llegim). Compagina la traducció i la crítica d'art amb la creació personal. És autora de les novel·les Camisa de foc, Tot serà blanc, Unes ales cap a on, Ombres franceses, Fes-me la permanent, L'ull de l'escarabat i Halley 2042, i de diversos assaigs sobre la postmodernitat. 

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner