FCC-Segell-banner4
“Gent de port. Barcelona 1980” fins al 13 de gener al Museu Marítim

Exposicions

“Gent de port. Barcelona 1980” fins al 13 de gener al Museu Marítim

bonart barcelona - 20/12/12
Impremta Pages - banner-180x178Eude, generic
L’exposició Gent de port. Barcelona 1980 és una part de l’obra fotogràfica de Xavier Martí Alavedra que mostra com era el port de Barcelona abans de la transformació realitzada arran dels Jocs Olímpics de 1992, ara fa uns 30 anys. Es pot veure fins al 13 de gener del 2013 al Museu Marítim de Barcelona.

Des d’una perspectiva humanista, el projecte Gent de port, Barcelona 1980 retrata el component humà al port i l’ús que la gent en feia fa tres dècades, tant per a oci com professionalment. Des de passejades a la vora del mar, fins a pujar a Les Golondrines o transportar mercaderies.

La mostra es compon d’un total de 32 fotografies de Xavier Martí Alavedra, realitzades entre els anys 1981 i 1983. Es basen en tres temàtiques generals: l’oci, el treball i els retrats. El resultat reflecteix l’inexorable pas del temps, tant pel canvi d’usos com per les modificacions en les infraestructures del port. L’exposició també es compon d’informació documentada i històrica aportada pel Centre de Documentació Marítima del Museu Marítim de Barcelona. Aquesta documentació permet contextualitzar les imatges en un moment de canvi o en una situació concreta, així com identificar determinats edificis o espais del port. També expliquen els usos que se’n feia: des de les diferents professions fins a les activitats de lleure que s’hi realitzaven.

Gent de port. Barcelona 1980 és una mostra documentada i contextualitzada de com era el port i la seva gent ara fa més de 30 anys i evidencia els avenços d’un dels espais que més connecta la ciutat amb l’exterior.

 

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021