FCC-Segell-banner4
Artur Ramon Art presenta a la fira Master Drawings el millor dibuix espanyol

Certàmens

Artur Ramon Art presenta a la fira Master Drawings el millor dibuix espanyol

bonart nova york - 22/01/13
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014Nial nou-180x178
Artur Ramon Art exposarà per primera vegada a Nova York del 25 de gener al 2 de febrer, dins de Master Drawings Week, l’itinerari de galeries de Manhattan especialitzades en obra sobre paper que s’ha convertit en un referent a nivell internacional. De la mà de la galerista i experta en avantguardes Marianne Elrick-Manley, la galeria de Barcelona presentarà a la ciutat dels gratacels el bo i millor del dibuix espanyol del segle XVII al XX.

La mostra que duu per nom Three Centuries of Spanish Drawings: Ribera to Picasso reuneix una selecció de 50 obres en paper dels grans noms de dibuix nacional. Obres de José de Ribera, Pablo Picasso, Isidre Nonell o Pablo Gargallo, entre altres es podran admirar a Leigh Morse Fine Arts, a tocar del Metropolitan Museum i del Guggenheim.

La participació de la galeria barcelonina en aquest esdeveniment de referència dins del mercat del dibuix té un doble objectiu: cultural i comercial. En paraules d’Artur Ramon, “anar a Nova York és clau a nivell cultural, per impulsar, difondre i posar en valor la qualitat del dibuix espanyol en una de les capitals mundials de l’art”. A la vegada que “permet obrir nous mercats i consolidar la presència de la galeria a les millors cites internacionals dedicades al dibuix”.

Entre les novetats que Artur Ramon Art presentarà a Nova York hi ha dos dibuixos extraordinaris de Pablo Gargallo que es podran veure en primícia: Caín (1904) i Cavalls (1930), juntament amb una màscara de la seva primera època creativa que és tota una raresa de l’escultor. Al seu costat es podrà veure una selecció àmplia i variada de dibuix català de finals del segle XIX i principis del XX, amb treballs en paper del visionari Isidre Nonell, de Canals o de Mirabent. Destaca també, entre dibuixos preparatoris, esbossos i estudis, el gruix d’obres del segle XVIII. La galeria hi inclou un  Cap de Immaculada Concepció de Francisco Bayeu d’una gran delicadesa. L’acompanyen originals com un retrat singular fet per Juan Antonio Conchillos, un estudi per una estampa de tauromàquia d’Antonio Carnicero i obres originals de Vicente López i José Camarón. La selecció es completa amb un ventall ampli de dibuixos que reflecteixen l’impacte de les avantguardes en la modernitat artística espanyola amb grans noms com Picasso, Miró o Tàpies. La mostra tanca aquest repàs a tres segles de dibuix a Espanya amb dos treballs sobre paper dels pintors Josep i Pere Santilari, que van exposar el 2012 a la prestigiosa galeria Jill Newhouse de Nova York.

Al març i l’abril Artur Ramon Art continuarà acostant el millor dibuix espanyol al públic internacional, consolidant la seva presència en dues de les fires de més prestigi del sector. Del 15 al 24 de març participaran per quarta vegada consecutiva a TEFAF Maastricht –a on són l’únic expositor català-. Mentre que del 10 al 15 d’abril portaran més obres en paper dels grans noms de l’art al país al Salon du Dessin de París.

A la imatge "Mendigo", 1909 de Nonell.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner