FCC-Segell-banner4
El 19 d\'abril, XIII Biennal de Disseny d\'Interiors de Girona

Notícies

El 19 d'abril, XIII Biennal de Disseny d'Interiors de Girona

bonart girona - 20/03/13
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180La-Galeria-201602-recurs
El dia 19 d'abril tindrà lloc a l'Auditori del Centre Cultural La Mercè de Girona l'acte de lliurament del premi de la XIII Biennal de Disseny d'Interiors de Girona. Enguany opten al guardó set obres. Segons Teresa Casas, presidenta del Col·legi de Dissenyadors d'Interiors de Girona "el premi de la XIII Biennal de Disseny d'Interiors de les comarques de Girona vol refermar l'interiorisme fet a la demarcació de Girona. Les obres finalistes ens mostren una vegada més, actuacions professionals en diferents àmbits, (locals comercials, d'oci i lleure, de treball, habitatges particulars...) Treballs professionals com molts d'altres que no s'han presentat, però que hi són, donant a conèixer la nostra tasca a la societat. Una societat per la que treballem, oferint un servei a la persona, on la recerca del benestar i millora de la qualitat de vida és la nostra prioritat. Sigui quin sigui aquest espai interior, ens interessa. Per això, la constant formació, el coneixement de noves tecnologies i la seva aplicació, materials i textures, la il·luminació natural i artificial, color...Totes aquestes inquietuds ens porten i apropen a noves formes d'entendre l'interior".

Teresa Casas entén per interiors "els espais on treballem, on habitem, on ens relacionem socialment. També però, són interiors els mitjans de transport on viatgem, els espais urbans de la ciutat; com parcs, zones infantils, els espais efímers I expositius.... Hi ha molts espais interiors que reclamen professió. Ornamentar ja ho fa cadascú amb els seus gustos i preferències, és íntim i individual. Dissenyar interiors, des de l'estudi de l'espai, la distribució en planta, la llum, els detalls constructius,... això ho fa el professional amb uns estudis reglats que el faculten per exercir.  Mostrem els nostres treballs a la societat per la que volem treballar, amb rigor, valors i compromís com sempre hem fet". Afegeix que "volem un interiorisme a l'abast de tothom, i per això el mostrem representat en aquesta Biennal".

En el decurs de la vetllada s'entregarà el premi Lluis Cairó que es va crear en homenatge al primer president de la Demarcació de Girona del Col·legi de Dissenyadors d'Interiors i Decoradors de Catalunya. "És un reconeixement que fem a les persones i o entitats, bé sigui per la seva trajectòria professional, implicació, impuls, difusió..., en definitiva, que d'una manera o altre des de dins o fora del col·lectiu fan que el disseny d'interiors, es reconeix-hi i sigui present a la societat", diu Teresa Casas que anuncia la concessió del premi de l'edició d'enguany a "Anna Albar directora de Fira de Girona (2002--2013). La seva implicació i col·laboració durant els tres últims anys amb el Col·legi, apostant per la realització de Ginteriors, recolzant els professionals de l'interiorisme i les empreses associades al nostre col·lectiu i participant en altres activitats que la nostra demarcació ha organitzat, la fa mereixedora d'aquest sincer reconeixement". El lliurament es farà el mateix dia 19 d'abril dins els actes de la Biennal.

A les imatges, a dalt, Clínica dental Pons de  Maite Prats, guanyadora de la passada edició. A sota,  Anna Albar, premi Lluis Cairó 2013

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021