banner-elscatala-817x88px

Exposicions

Mayte Vieta i Tate Lucena exposen al Museu Comarcal de la Garrotxa

Vieta, M. "Estimar és un lloc",2021.
Baner_Subirachs_Bonart_360x356Banner-Resonancias-180x180px_v1-cat
Fins al 15 d’agost es pot visitar l’exposició de fotografia de Mayte Vieta Estimar és un lloc i la de dibuix de Tate Lucena Dibuix i Desdibuix al Museu Comarcal de la Garrotxa d’Olot.

La mostra de Vieta (Blanes, 1971) es pot visitar a la Sala oberta del Museu. El treball d’aquesta creadora multidisciplinària s’inscriu en el d’una generació sorgida a la dècada dels vuitanta del segle passat i que troba en la natura, l’hàbitat –entès com a espai emocional- i el cos els motius essencials de la seva recerca. En la mostra es poden apreciar fotografies de gran format que capturen paisatges (des)localitzats dels quals emergeix el respir d’una emoció i el sentiment d’un temps fugit. El cel i la terra, les aigües enterbolides de l’oceà, la foscor de la nit o el silenci d’un paisatge atemporal s’entrellacen amb els versos del poema de Joan Margarit: Estimar és un lloc, i sempre hi ha una cosa que m’ho desvela... I quin és –ens preguntem- la “cosa” que així ho desvela? Quelcom d’imperceptible, però que conté el pes de la vida viscuda. Aquesta exposició ha estat comissariada per Natàlia Chocarro, i s’insereix en el nou conveni de col.laboració signat entre l’Ajuntament d’Olot i la Fundació Vila Casas amb l’objectiu de traçar nous itineraris artístics en l’àmbit contemporani.

Per un altre costat, l'exposició de Tate Lucena ens presenta un conjunt de pintures i dibuixos que ens parlen del pas del temps i la cruesa del moment que estem vivint. L’artista ens mostra com una vida valuosa i plena s’acabarà convertint en un retrat d’aquells d’una altra època, en blanc i negre i tirant a sèpia. De com els temps confusos i la memòria van desdibuixant els fets mentre sentim que l’obscuritat vol desdibuixar els éssers. Malgrat la curesa que expressa, l’obra de la Tate no està absent de sensualitat i d’una forta càrrega poètica. Això li confereix un caràcter real i no només d’aparença bonica. L’estètica en funció de l’ètica. Per l’artista aquest no és moment de buscar complaences, sinó de cercar bellesa en el caos, poesia en la misèria. I sempre celebrar la vida.

Els horaris de la visita són de dilluns a divendres de 10 a 13 h i de 17 a 20 h i dissabtes i festius d’11 a 14 h i de 17 a 20 h. Dilluns està tancat.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021