banner-elscatala-817x88px
Fotomaig a la Tertúlia Bohemia

Notícies

Fotomaig a la Tertúlia Bohemia

Banner300x300Nial nou-180x178
La secció fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans, encapçalada per Andreu Noguero, va presentar a la Tertúlia Bohèmia la programació del Fotomaig 2014 i la dinàmica funcional d’aquest actiu col·lectiu fotogràfic sitgetà.

Andreu Noguero inicià el seu parlament explicant-ne la creació l’any 2004 i fent referència als antecedents històrics: el Sitges Foto Film, aixoplugat en el paraigua del Foment de Turisme de Sitges, i que tenia dues seccions la fotogràfica i la de cinema d’on va néixer la setmana internacional del cinema, embrió del festival de cine fantàstic i de terror. L’altra entitat fou l’Agrupació Fotogràfica de Sitges adscrita al Patronat d’Acció Social Catòlica.Fins a l’any 1985 ambdues van mantenir l’afició a l’art de la fotografia i el caliu que es vivia entorn els concursos. També va voler un petit homenatge als qui durant anys conrearen aquest camp fotogràfic fent especial menció al senyor Puig, de la impremta Puig al carrer Sant Francesc que tenia una ampliadora i un petit laboratori de revelat fotogràfic. Del 1985 al 2004 Finestra Oberta organitzà dos concursos anuals, mantenint la flama fotogràfica encesa.

Actualment els cent dotze associats de la secció fotogràfica ho són també del GES i compten amb el suport de les federacions nivell català, espanyol i internacional. Les activitats es desenvolupen al llarg de tot l’any: exposicions col·lectives en l’Espai Cultural Pere Stämpfli, l’organització del ral·li fotogràfic i sobretot el Fotomaig que congrega durant la primera quinzena d’aquest mes diverses exposicions que ja conformen un programa extens i de qualitat en diverses sales com són l’estudi Vidal, la capella de la fundació Ave Maria, la seu del GES, els espais de les entitats centenàries Prado i Retiro, a més dels recintes del Miramar i de l’àmbit d’exposició de l’hospital de Sant Joan Baptista on enguany s’hi exposa la temàtica de la festa del Corpus a Sitges.

El col·lectiu dels fotògrafs sitgetans col·labora habitualment amb altres entitats culturals i cíviques com els grallers, els castellers, els pintors, els músics de jazz i mantenen una rutina organitzativa imprescindible per la consecució dels resultats que floreixen durant el mes de maig. Les sortides amb finalitat de localitzar i fotografiar paratges naturals és també un dels mitjans que durant l’any es porten a terme, i en especial la sortida fotogràfica al parc natural del Garraf, coordinada conjuntament amb l’entitat Amics del Garraf i que té com a colofó un dinar de germanor al llogarret de Campdàsens.

En la trobada bohèmia d’aquest dijous dedicada al Fotomaig vàrem tenir ocasió de visionar el time-lapse Sitges life que Pepe Cabelllo, Josep Escolà, Rosa Puig i Pere Vilanova han realitzat al llarg de tot l’any passat i que repassa els moments i les celebracions sitgetanes. Vàrem poder analitzar, tot visualitzant diverses imatges fotogràfiques, la creativitat dels afeccionats que a poc a poc van convertint-se en artistes i mestres, gràcies a la participació en concursos d’àmbit local, nacional i internacional. Tant Andreu Noguero com Vicky Planas han estat guardonats en nombrosos concursos i són l’ànima d’aquesta secció fotogràfica del GES que de fa quatre anys concedeix el premi Josep Maria Jornet (1921 – 2009), en la nit de premis Sitges, Antoni Corella, Joan Iriarte, Finestra Oberta i Jordi Surià, president de la secció fotogràfica del Patronat, n’han estat els mereixedors per la seva labor en pro de la fotografia.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021