FCC-Segell-banner4
El Rotary Club de Barcelona dóna a la ciutat una escultura de Joan Gardy Artigas

Notícies

El Rotary Club de Barcelona dóna a la ciutat una escultura de Joan Gardy Artigas

bonart barcelona - 09/09/14
Baner_EugeniaBalcells_Bonart_360x356Eude, generic
Ha tingut lloc la donació que el Rotary Club de Barcelona ha fet a l’Ajuntament de l’escultura ceràmica Xemeneia La Pedrera, de l’artista Joan Gardy Artigas, i que s’ubicarà al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona. A l’acte hi han assistit, entre d’altres, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament, Jaume Ciurana; el president de la Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet; el director general de Fira de Barcelona, Agustí Cordón; Francesc Roca, en representació del Rotary Club Barcelona i Ignacio Martínez de Cardeñoso, governador de districte Rotary.

El tinent d’alcalde, Jaume Ciurana, ha recordat que “Barcelona és una ciutat de Cultura, Coneixement Creativitat i Innovació. Des de la nostra essència més local i alhora des de la nostra vocació d’obertura al món volem projectar-nos internacionalment. I Fira de Barcelona és, pel que representa, un dels espais més idonis per simbolitzar aquest vincle entre allò particular i allò global”. També ha agraït al Rotary Club de Barcelona la donació a la ciutat “d’aquesta magnífica obra escultòrica, que ben segur ajudarà a difondre la substància del que avui és Barcelona a través de l’imaginari visual modernista i gaudinià”

L’obra Xemeneia La Pedrera (2010-2011), és una escultura de ceràmica sobre peanya de fusta inspirada en les xemeneies de la Casa Milà, d’Antoni Gaudí.

Joan Gardy Artigas (Boulogne-Billancourt, París, 1938) és escultor i ceramista català, fill de Josep Llorens Artigas. Gardy Artigas ha col·laborat amb tots els grans murals realitzats per Joan Miró (Harvard University, UNESCO a París, Aeroport de Barcelona, Kunsthaus de Zuric...), així com en altres escultures de Miró. Té obres exposades a les Galeries Maeght de Barcelona, París i Zuric; a la Galeria Theo de Madrid, al Haak Museum de Ludwischafen, al Meadows Museum de Dallas, a l'Spanish Institute de Nova York, a la Spaïght Wodd Gallery de Madison, a la Palace Gallery de Tòquio i a la Fundació Llorens Artigas. Té nombroses obres públiques a llocs com França, Espanya, Estats Units, Alemanya i Anglaterra. És director de la Fundació Tallers Josep Llorens Artigas de Gallifa, que va ser creada el 1989 en memòria del seu pare i amb l'objectiu de proporcionar un lloc de creació per a artistes d'arreu del món.

A la imatge de Pep Herrero, Ignacio Martínez de Cardeñoso, Josep Lluís Bonet, Jaume Ciurana i Francesc Roca. A sota, l'escultura.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells