FCC-Segell-banner4
Aitor Ortiz a la Kutxa Kultur amb \'GAUDÍ. Impresiones íntimas\'

Aitor Ortiz a la Kutxa Kultur amb 'GAUDÍ. Impresiones íntimas'

bonart donosti - 28/11/19
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Culturathumbnail_BANNER BONART (2)

120 fotografies de petit format, en una escenografia cuidada i suggerent, que convida a el públic a submergir-se i fluir per un camí ple de descobriments formen l'exposició d'Aitor Ortiz (Bilbao, 1971). L'artista ha vingut relacionant íntimament amb l'arquitectura, en la mesura que han estat edificis i estructures constructives de tota classe els assumptes, reiteradament observades des dels més diversos angles, que constitueixen el centre d'atenció de gairebé totes les seves fotografies; fins i tot d'aquelles en les que l'assumpte ha deixat de ser reconeixible, tot i ser arquitectura.


Però en aquest nou projecte expositiu, produït i dissenyat per a la sala Kutxa Kultur Artegunea, Ortiz captura formes arquitectòniques bàsiques (pilars, columnes, obertures, sostres, passamans) d'arquitectures de Gaudí, anunciant espais que sovint no podem reconèixer, i es recreant- en el disseny dels detalls. Ens descobreix, així, un nou Gaudí, més subtil i delicat, de vegades difícil de percebre davant l'espectacularitat de les seves obres. La càmera d'Aitor Ortiz és un ull desvetllador del que, sent visible, però, passa invisible per a un ull esglaiat i exhaust de mirar.


Tant l'obra fotogràfica exposada com el disseny de el muntatge expositiu i el catàleg van ser concebuts a la llum i el so de la música, de certa música en concret amb què Gaudí hagués sentit afinitat emocional i estètica, la de Frederic Mompou. Encara que d'una generació posterior a l'arquitecte, el músic va trobar afinitats musicals a les troballes espacials de l'arquitecte. Per aquest motiu el títol d'aquesta mostra sigui el d'una de les peces musicals més conegudes de Mompou, Impressions íntimes.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner