FCC-Segell-banner4
MECA presenta l\'exposició americana de Francisco Uceda

Exposicions

MECA presenta l'exposició americana de Francisco Uceda

bonart almeria - 27/07/16
La-Galeria-201602-recursEude, generic
El 5 d'agost, l'artista d'Almeria establert a Nova York, Francisco Uceda, presenta a MECA Mediterrani Centre Artístic del carrer Navarro Darax, 11 d'Almeria seva nova exposició Americana, Vaquers i Immigrants, sota el comissariat de Fernando Barrionuevo. Es podrà visitar fins al 26 d'agost del 2016.

El seu treball es basa en la construcció i reinterpretació contínua dels estereotips, arquetips i iconografies generals. En aquesta sèrie se centra en la revisió de les iconografies típiques i en els tòpics americans que han servit com a elements ideològics i hegemònics fonamentals a l'Estat Nord-americà per a la seva reafirmació i expansió i per la consolidació del seu sentit patriòtic, la industrialització i el capitalisme. Per això ha centrat els seus continguts en diferents tipologies de personatges com els texans, immigrants, assassins i víctimes. Els mites que componen els models arquetípics de la vida als Estats Units han exercit una gran fascinació per a molts artistes des de nombrosos punts de vista. Des dels "pares fundadors" fins a "Aunt Jemina" o Frosty, el Ninot de Neu, els artistes els han representat de molt diverses maneres. En els últims 50 anys la revisió d'aquestes icones culturals ha aparegut de manera recurrent en les obres de nombrosos artistes, des d'Andy Warhol a Richard Prince.

En la seva obra, a través de diverses manipulacions, aquests models es subverteixen i introdueixen en l'imaginari de l'espectador sota un nou prisma, revelant així una veritat subjacent sobre la seva naturalesa.

En aquesta exposició Francisco Uceda presenta fotografies intervingudes amb diversos materials pictòrics, sota la seva gran obsessió pels diorames del Museu d'Història Natural d'Estats Units.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021