FCC-Segell-banner4
Presentació del catàleg de Miquel Blay al Museu de la Garrotxa

Notícies

Presentació del catàleg de Miquel Blay al Museu de la Garrotxa

bonart olot - 24/11/16
Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI (3)Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
El Museu de la Garrotxa acollirà la presentació del catàleg de Miquel Blay, editat amb motiu del 150è aniversari del seu naixement. El catàleg recull tot el material de les exposicions d'Olot i Girona que commemoren l'Any Blay. L'acte tindrà lloc el dia 26 de novembre a les 18 h al tercer pis de l'Hospici i comptarà amb la presència de la comissària de les dues exposicions i coordinadora del catàleg, Mercè Doñate; la directora del Museu de la Garrotxa, Montserrat Mallol; i la directora del Museu d'Art de Girona, Carme Cluselles.

El Museu d'Art de Girona i el Museu de la Garrotxa d'Olot han treballat conjuntament preparant dues exposicions complementàries temàticament. A Olot, es va inaugurar el passat 3 de setembre i es podrà veure fins al 15 de gener; i a Girona, s'inaugurarà el dia 3 de desembre.

Amb l'objectiu de donar unitat a les dues exposicions i amb la voluntat de sumar esforços i de treballar conjuntament, s'ha editat un únic catàleg que recull, sota la coordinació i a proposta de la comissària Mercè Doñate, els textos i reflexions d'experts sobre aquests anys d'inici de l'escultor i la seva relació amb ambdues ciutats.

El catàleg presenta una revisió de la biografia i obra de l'escultor i es complementa amb estudis de les especialistes Pilar Ferrés, M. Lluïsa Faxedas, Mercè Doñate, Cristina Rodríguez i Elena Llorens sobre diverses facetes de l'artista. Es parla del seu vincle amb la ciutat d'Olot, els seus viatges de formació a París i Roma o la gestació d'una de les seves obres més celebrades Els primers freds. Alhora s'hi explora la presència de l'obra de Blay als museus, amb textos de Carme Clusellas, directora del md'A; Xavier Roura, conservador del Museu de la Garrotxa; Mariàngels Fontdevila, conservadora adjunta del Museu Nacional d'Art de Catalunya i Leticia Azcue, Cap de Conservació d'Escultura i Arts Decoratives del Museo Nacional del Prado.

Un artista, dues exposicions
Sota el títol "Miquel Blay. Sentiment olotí", l'exposició del Museu de la Garrotxa mostra els llaços que Blay sempre va mantenir amb Olot no només per raons familiars, sinó també en relació amb la seva activitat artística. Esbossos, escultures, dibuixos, cartes, catàlegs, llibres, fotografies i notícies de premsa, permeten fer evident el que Olot va significar per a l'artista i el que per a Olot ha representat tenir un fill tan il·lustre. Alhora, l'exposició ha servit per recuperar, restaurar i exposar el conjunt de quatre escultures de gran format dipositades a l'Escola de Belles Arts d'Olot i donades pel mateix Blay l'any 1912.

"Miquel Blay. El camí de l'èxit" és el títol de l'exposició que inaugurarà el Museu d'Art de Girona. Aprofundeix en l'etapa que va des del 1888, moment en què l'escultor va rebre una beca de la Diputació de Girona per estudiar a París i a Roma, fins al 1906, quan es va instal·lar a Madrid després d'ocupar un lloc de privilegi en l'art del nostre país.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021