FCC-Segell-banner4
L\'èxit de l\'exposició sobre Zenobia Camprubí anima a una possible itinerància

Notícies

L'èxit de l'exposició sobre Zenobia Camprubí anima a una possible itinerància

bonart badalona - 18/12/16
Nial nou-180x178180x180
L'allau de persones que acudeixen diàriament a visitar l'exposició "Zenobia Camprubí en primera persona", instal·lada al Centre Cívic La Salut de Badalona, ​​ha animat a entitats de diverses poblacions del Maresme a estudiar la possibilitat de sol·licitar el seu muntatge. D'aquesta manera, l'exposició adquiriria un caràcter itinerant a Catalunya, de la mateixa manera que anteriorment va ser exposada a Andalusia i a Madrid.

Entre els nombrosos visitants que han acudit s'expliquen grups escolars, alguns dels quals han realitzat treballs pedagògics sobre aquest personatge, i entitats femenines. Entre altres grups podem esmentar els instituts Bloc Violeta, Enric Borràs i Barres i Ones, l'Associació de Dones, l'Associació Feminista i el Centre Cultural Extremeny Zurbarán, tots ells de Badalona.

La mostra, que es clausurarà el dia 17 de desembre, ha estat organitzada per la Casa d'Andalusia a Barcelona, ​​el Centre d'Estudis Andalusos i la Fundació Zenobia-Juan Ramón Jiménez, que té la seu a la casa natal de l'escriptor a Moguer (Huelva). Compte a més amb la col·laboració de la secretaria general d'Acció Exterior de la Junta d'Andalusia i l'Associació de Veïns Sant Joan de Llefià- Gran Sol de Badalona.

L'exposició presenta, amb més de 200 peces, escrits -en forma de relats, diaris i epístoles-, fotografies i objectes que "constitueixen un testimoni excepcional de la història en femení de la primera meitat del segle XX".

La inauguració va tenir lloc el dia 26 de novembre en un acte presidit per l'alcaldessa de Badalona, ​​Dolors Sabater, a qui acompanyaven el secretari general d'Acció Exterior de la Junta d'Andalusia, Àngel Luis Sánchez Muñoz, i la presidenta de la Casa d' Andalusia a Barcelona, ​​Paquita Marín.

Nascuda a Malgrat de Mar el 1887, Zenobia Camprubí va ser una de les primeres dones espanyoles amb carnet de conduir i també en introduir-se al món dels negocis, si escau d'exportació d'artesania popular. Com es podria esperar de tal perfil, també va ser una de les primeres lluitadores per les llibertats i drets de la dona. Políglota amb domini de l'espanyol, l'anglès i el francès, així mateix tenia una àmplia formació en literatura, història i música i es va involucrar activament en nombroses iniciatives culturals i socials, així com de docència en universitats on, paral·lelament, va ser conferenciant; a més de ser una incansable viatgera. L'esclat de la Guerra Civil espanyola va portar al matrimoni Juan Ramón Jiménez- Zenobia Camprubí a un periple per diferents destinacions fins a assentar-se a Puerto Rico, on va morir el 28 d'octubre de 1956, tres dies després de la concessió del Premi Nobel de Literatura a Juan Ramón Jiménez.

Et poden
Interessar
...

banner-pablito