FCC-Segell-banner4
L’EXPOSICIÓ ‘TROZO DE PIEL’ descobreix l’amistat entre un Picasso escriptor i un Cela pintor

Exposicions

L’EXPOSICIÓ ‘TROZO DE PIEL’ descobreix l’amistat entre un Picasso escriptor i un Cela pintor

bonart màlaga - 13/02/20
GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180Banner-Anastasia-180x180px_v1-cat

La casa natal de Picasso acull la mostra Trozo de piel. Cela-Picasso, pasiones compartidas. Colección Gabarrón. Camilo José Cela va viatjar fins a Cannes l'1 d'agost de 1958 amb la intenció de conèixer a Picasso per fer-li la proposta de dedicar-li un monogràfic a Papeles de Son Armadans, revista cultural editada a Palma de Mallorca que dirigia l'escriptor. Va ser Miró, que ja va protagonitzar un número d'aquesta publicació, qui va proporcionar el contacte de Picasso a Cela. L'escriptor es va traslladar a la ciutat francesa i, malgrat que els primers intents per aproximar-se a pintor malagueny no van ser fructífers, quan es van conèixer van congeniar a l'instant. L'origen gallec de Cela va atreure la simpatia de Picasso, que va estudiar Belles Arts a La Corunya. A més, tots dos compartien una personalitat inconformista.


A partir d'aquest primer contacte, les col·laboracions van ser contínues. Testimoni d'aquestes trobades i de la feina en comú són els 173 documents que ratifiquen la seva amistat i una sèrie de trobades a França que es van succeir durant diversos anys. Aquest vincle es completa amb la publicació de número especial de Papers de Son Armadans, un llibre de poemes de Picasso, dos exemplars il·lustrats i una curiosa exposició d'obres de Picasso a Mallorca organitzada pel propi Cela.


La mostra és una selecció de 41 dels 173 documents que il·lustren aquesta relació d'amistat, a més, de l'nombre dedicat a Picasso de Papeles de Son Armadans, publicat a l'abril de 1960.


A la imatge, detall de la mostra.

Et poden
Interessar
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88