FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Jerusalem ID" a El Bòlit, Centre d'Art Contemporani

bonart girona - 27/11/17
BanerJaumeRiba05Baner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
El Bòlit, Centre d’Art Contemporani presenta el projecte Jerusalem ID, de Mapasonor + Domènec fins a l'1 de gener del 2018; un treball en què es visualitza la ciutat de Jerusalem com a laboratori de “violència suspesa”. El concepte de “violència suspesa” està inspirat pel text La cua del monstre d’Ariella, Azoulay i Adi Ophir. La violència suspesa, a diferència de l’espectacular, és silenciosa i no es veu, però afecta radicalment el cent per cent de la població palestina i impedeix el desenvolupament normal de la seva vida.
El projecte desenvolupat per Mapasonor + Domènec pren el nom del document d’identitat de la població autòctona palestina que des de fa centenars d’anys habita a la ciutat. El document, Jerusalem ID, serveix com a exemple sofisticat d’aquesta “violència suspesa”: un document d’identitat que és només un permís de residència que pot ser revocat en qualsevol moment i que impedeix l’exercici d’una ciutadania amb drets.
L’exposició, produïda per Mataró Art Contemporani, parteix d’un treball de recerca audiovisual i documental sobre Jerusalem i Palestina concebut per Mapasonor + Domènec com a part d’un projecte més ampli en el temps i en les produccions que se’n facin. Conté diversos vídeos i una instal·lació que exploren, conjuntament, des d’angles diversos l’anomenada “violència suspesa” a Jerusalem Est.

A la imatge, Mapasonor + Domènec. “Jerusalem ID”. Real Estate 2.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura