FCC-Segell-banner4

Exposicions

El cicle Exposicions Viatgeres dedicat a Jordi Isern es tanca a Olot

bonart olot - 11/02/18
Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2Nial nou-180x178
Sota el suggeridor títol «Origen», Jordi Isern hi engloba un petit cicle d’instal·lacions pictòriques que l’artista ha tingut l’oportunitat de crear i presentar al públic i que fan referència al procés creatiu que ha desenvolupat després d’haver passat per l’experiència d’itinerar la mostra guanyadora del cicle Exposicions Viatgeres de l’any 2015, «Com un vas buit».

Explorador incansable de noves formulacions estètiques i artístiques i contínuament connectat amb l’interior de l’individu i amb la necessitat humana de cercar l’essencial, del projecte Exposicions Viatgeres, Isern n’ha extret unes determinades vivències i ha avançat en el seu art. «Origen» és, doncs, el resultat d’un procés en què es manifesta la transformació del treball de l’artista tant per mitjà dels espais expositius on s’ha ubicat, com per la seva pròpia voluntat i sensibilitat.

Seguint amb el concepte «itinerant», que ha marcat l’exposició marc «Com un vas buit» ─la qual es va poder veure en una desena de sales d’exposicions de les comarques gironines durant els anys 2015 i 2016─, en aquesta ocasió Jordi Isern també ha plantejat «Origen» a mode d’itinerari. Aquesta trilogia és el resultat d’idear tres tipus d’instal·lacions, entre elles completament connectades, en tres espais diferents. La primera de les instal·lacions pictòriques, que tenia per títol «Recorda d’on vens», es va fer a La Cisterna del Museu d’Història de Girona amb motiu d’Inund’Art el juny de 2017; la segona, «Recorda qui ets», es va poder veure al refugi antiaeri de Girona els mesos d’octubre i novembre passats de 2017, i la tercera, «Recorda on vas», és la que s’inaugura demà a Olot, al Museu de la Garrotxa.

«Recorda on vas» s’inaugurarà el dia 3 de febrer, a les 12 del migdia, a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa, en un acte públic al qual assistiran representants de les institucions implicades i professionals del sector, i que comptarà amb una performance a càrrec del mateix artista i la compositora Gabriela Parra.

Coordinació entre diferents institucions
La complexitat d’aquestes tres instal·lacions pictòriques ha comportat la implicació directa de diferents entitats, centres i institucions que treballen en l’àmbit de la cultura, i s’ha aconseguit amb èxit un treball coordinat i conjunt. La primera d’elles, «Recorda d’on vens», es va fer gràcies a l’aposta d’Indund’Art i la col·laboració del Museu d’Història de Girona; la segona, «Recorda qui ets», va comptar amb el comissariat de Carme Sais, directora de Bòlid, Centre d’Art Contemporani de Girona, i amb la col·laboració de nou del Museu d’Història, i aquesta tercera s’ha pogut dur a terme gràcies a la participació del Museu de la Garrotxa i de l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot.

L’exposició «Recorda on vas», al Museu de la Garrotxa

Es tracta d’una instal·lació pictòrica intimista amb nous arguments de reflexió però fidel al mateix concepte amb el qual treballa sempre l’artista, el trànsit entre el realisme i l’abstracció.

«Recorda on vas», i per extensió les dues instal·lacions «Recorda d’on vens» i «Recorda qui ets», són una mirada a l’interior de l’home, a la necessitat humana de cercar l’essencial, però també s’hi evidencia una reflexió profunda a l’entorn de la concepció que té l’artista sobre l’art (entès com una via principalment espiritual) i una voluntat de recerca de noves maneres de relacionar l’art i la societat.

En totes les seves obres, Isern cerca plàsticament una zona indefinida entre realisme i abstracció: «dins d’una certa desmaterialització o inconsistència de la imatge», diu ell, i procura moure’s en aquesta ambigüitat. Isern parteix d’allò més palpable, que és el mateix organisme, i es dirigeix cap a allò més impalpable. L’artista segueix un procés en el qual va buidant gradualment els elements figuratius que configuren la imatge per reomplir-la després d’elements més espontanis, més lliures i més abstractes, que ell mateix associa a l’inconscient col·lectiu.

Exposicions Viatgeres
El projecte expositiu de Jordi Isern va ser un dels dos elegits en la convocatòria 2014-2015 del programa Exposicions Viatgeres, un cicle d’exposicions plàstiques de la Diputació que itinera per diferents municipis de les comarques de Girona. Un jurat, format per diferents professionals i especialistes del camp de l’art a les comarques gironines, va escollir aquest projecte expositiu per la seva coherència i consistència, tant pel que fa a la qualitat artística de les peces com perquè el discurs que transmet és clar i genuí.

L’exposició itinerant de Jordi Isern «Com un vas buit» es tanca amb èxit, després d’haver-se pogut veure en deu sales d’exposicions de les comarques gironines: va començar a Girona i va passar per Palera, Lloret, la Jonquera, Ripoll, Castellfollit de la Roca, Torroella de Montgrí, Peralada, Roses i Llançà.

Per a més informació, wwww.ddgi.cat/exposicions.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura