FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Màquina Total" de Camila Cañeque a Hans & Fritz Contemporary

bonart barcelona - 10/03/18
Banner-CMW-180x180px_v1-espEude, generic
Hans & Fritz Contemporary presenta l'exposició quina Total de l'artista Camila Cañeque del 15 de març al 20 d'abril al carrer Sant Gil, 17 de Barcelona. Com si una ressaca provocada per l'acumulació de capes al llarg dels segles hagués generat un entorn intranquil però totalment paralitzat, la instal·lació presenta una pausa obstinada des d'on qüestionar el rumb de la nostra maquinària accelerada.
En aquesta ocasió, la presència d'un cos estàtic -característica principal de l'obra performativa de l'artista- és suplantada per objectes el denominador comú és també la immobilitat. Davant del flux neuròtic d'imatges d'avui, el conjunt de les obres que ocupen l'espai es troben atrapades a la sala d'espera d'un present hipotètic mitjançant l'ús figuratiu del vocabulari abstracte-visual de la nostra societat consumista. Un toll interior, una excavació arqueològica o un matalàs impracticable són algunes de les peces que ocupen aquest temps circular – entregat a la quietud.
El gest repetitiu de la passivitat es fon en un entorn monocromàtic on les obres es debaten entre la materialitat i la memòria. Naturalesa i artificialitat s'anul·len entre si, els elements urbans conviuen amb la claustrofòbia i totes les peces són finestres amb vista a un món inhabitable.
D'aquesta manera, es declara la inactivitat com una imatge especulativa de resistència i resignació. I així, rebutjant l'acció en el futur, la narració d'un passat que alguna vegada va ser actiu queda oculta, fins que un tediós dron electrònic anuncia la seva vol.

Et poden
Interessar
...

970x250_appec2021