La nit del 18 de setembre brinda l’oportunitat de descobrir algunes novetats a la col·lecció, com la primera pintura d’Isidre Nonell, un paisatge d’Arenys de Mar, i obres de Lluís Masriera, Marià Fortuny, Olga Sacharoff i de la fotògrafa Mey Rahola. També és podrà visitar les exposicions en curs, El mirall perdut. Jueus i conversos a l’edat mitjana, Longaron i Friday Foster. Una heroïna inesperada, així com la gran mostra dedicada a Suzanne Valadon.
La música en directe i una oferta gastronòmica especial ens transportaran al París de la Belle Époque i al món d’aquesta extraordinària artista francesa.
Gràcies a la col·laboració del departament d’estudis culturals i musicals de l’ESMUC, l’Original Sound Track Orchestra interpretarà temes que recorden l’èxit popular dels espectacles de varietats a França i a tota Europa. A més, els visitants podran participar en un taller de Cakewalk, un ball relacionat amb el Ragtime que va sorgir a les plantacions del sud dels Estats Units i va arribar a Europa cap al 1900. Al llarg de la Nit, la Marxing Band del Taller de Músics tocarà a diferents espais del Museu.
Una Nit dedicada a l’educació i la investigació
Enguany la Nit i el Dia Internacional dels Museus coincideixen aquest 18 de maig i estan dedicats als ‘Museus, per a l’educació i la investigació’. Educar a través de l’art significa fer servir el seu potencial per ajudar a construir pensament crític, parlar de temes de present i també evocar una època o un artista des de nous punts de vista. Tal com ens recorda l’ICOM, el Museu és un lloc ideal per fomentar l’aprenentatge, per ajudar-nos a comprendre’ns i a comprendre el món que ens envolta. En aquest sentit, la tasca dels i les professionals d’educació i mediació és esencial per a un museu. Cal reivindicar-la i també incrementar el seu reconeixement i posada en valor.