Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

albisteak

Jornades sobre l'art i l'espiritualitat en l’obra de Picasso, Tàpies i Miró

Coordinades per la Universitat Pompeu Fabra, s'organitzen durant quatre dies conjuntament amb la Fundació Antoni Tàpies, la Fundació Joan Miró i el Museu Picasso, amb activitats a totes les institucions

Jornades sobre l\'art i l\'espiritualitat en l’obra de Picasso, Tàpies i Miró
bonart barcelona - 09/05/24

La Universitat Pompeu Fabra, conjuntament amb la Fundació Antoni Tàpies, la Fundació Joan Miró i el Museu Picasso, organitza aquest mes de maig unes jornades sobre l’art i l’espiritualitat en l’obra dels tres artistes. Les activitats d’Art i Espiritualitat. Jornades sobre l'art i l'espiritualitat en l’obra de Picasso, Tàpies i Miró tindran lloc del 21 al 24 de maig del 2024, repartides entre el campus de la Ciutadella de la UPF i les seus de les altres tres institucions que col·laboren en el projecte.

Tot plegat s'emmarca en la triple commemoració, iniciada l’any passat i que acabarà l’any vinent, d’efemèrides de la vida de Picasso, Tàpies i Miró. El 2023 es va celebrar el 50è. aniversari de la mort de Picasso i el 60è. de l’obertura del seu museu a Barcelona; enguany se celebra el centenari del naixement d’Antoni Tàpies, i el 2025 farà 50 anys de la inauguració de la Fundació Joan Miró.

L’objectiu de les jornades és explorar el vessant espiritual de l’obra de tots tres artistes. Es farà a través de la participació en diverses conferències i intervencions d’experts del món de l’art, com també de teòlegs, arquitectes o lingüistes, que han pogut aprofundir en l’espiritualitat de les seves creacions artístiques.

El programa compta amb la direcció de Victoria Cirlot, catedràtica de Filologia Romànica de la Facultat d’Humanitats de la UPF, i Manuel Guerrero, assagista, crític i comissari artístic. Està coordinat pel Departament d’Humanitats de la UPF i la Fundació UPF, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La UPF, de fet, compta entre el seu patrimoni amb la Sala de Reflexió d’Antoni Tàpies, una de les obres públiques més importants que Antoni Tàpies va fer al llarg de la seva trajectòria. Va ser un encàrrec del primer rector i fundador de la UPF, Enric Argullol: es tracta d’un espai que té l’aparença d’una cripta soterrada, ubicada a l’edifici Jaume I del campus de la Ciutadella, que convida a la meditació. La UPF participa activament en l’Any Tàpies, i la Sala de Reflexió, al llarg d’aquest 2024, es manté oberta al públic la majoria de divendres.

Per a la vicerectora de Cultura de la UPF, Raquel Bouso, la celebració d’aquestes jornades és un exemple més de la importància del llegat d’Antoni Tàpies a la institució: “El privilegi que tenim de comptar amb una obra artística única i espai per a la reflexió ve acompanyat del deure de preservar-lo i compartir-lo. La triple commemoració ens ofereix una ocasió única per donar a conèixer aquest patrimoni a la nostra comunitat i a la ciutadania en general. Volem fer dialogar la recerca artística amb l'espiritualitat, a més d'apropar la Universitat a la ciutat.”

Consulteu el programa

thumbnail_arranzbravo. general 04-2014La-Galeria-201602-recurs

Interesatuko
zaizu
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90