BW24_Revista-Bonart_5

Erakusketak

El Museu Universitat de Navarra presenta 'Florilegium' de Joan Fontcuberta

Joan Fontcuberta torna al MUN després d'exposar 'Camouflages' el 2016

El Museu Universitat de Navarra presenta \'Florilegium\' de Joan Fontcuberta
bonart pamplona - 18/03/24

El Museu Universitat de Navarra presenta, el 20 de març, la darrera creació del fotògraf Joan Fontcuberta, Florilegium. El mateix dia 20 de març a les 19h. tindrà lloc una masterclass de l'artista, amb entrada lliure prèvia retirada d'invitació.

Posteriorment, a les 20h., serà la inauguració de l'exposició, que estarà a les parets del MUN fins al proper mes de juny. L'artista s'ha servit de la intel·ligència artificial per crear una flora imaginària fascinant que es mou entre la realitat i la ficció. En paraules del director Artístic del MUN, Valentín Vallhonrat, “afronta qüestions que afecten la naturalesa, l'aparença i la imatge dels éssers sensibles i les coses”.

Florilegium s'inspira en els gravats i els dibuixos de flora llatinoamericana del segle XIX, de la Col·lecció Museu Universitat de Navarra. A partir de la Il·lustració, va sorgir a Europa el desig de descobrir noves civilitzacions, cosa que va donar origen a expedicions que comptaven amb científics i il·lustradors a les seves files. De la tasca d'observació de la vegetació, van sorgir els quaderns de dibuixos i els volums d'expedicions i tresors. Fontcuberta parteix d'aquests treballs per generar les seves pròpies espècies, que també porten noms de la seva invenció, com la Levenfelda Augusta, en homenatge al director artístic del MUN, Rafael Levenfeld, que va morir el novembre passat. Amb això, l'artista dialoga amb l'exposició Una terra promesa. Del segle de les llums al naixement de la fotografia, que es pot visitar al Museu Universitat de Navarra fins al proper mes d'agost.

Joan Fontcuberta (Barcelona, ​​1955) ha realitzat nombrosos projectes amb el món vegetal com a protagonista, com la sèrie Herbarium (1982-85). Quatre dècades després, refà aquesta sèrie i proposa noves espècies imaginàries. Si bé al primer treball parodiava les fotografies d'espècimens botànics realitzades per l'alemany Karl Blossfeldt, ara a Florilegium substitueix el collage d'objectes i la fotografia convencional que va utilitzar llavors per les noves eines de visualització algorítmica, servint-se de mecanismes de la Intel·ligència Artificial (IA).

thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021thumbnail_arranzbravo. general 04-2014

Interesatuko
zaizu
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88