Des de 2016, Trafalgar s’ha convertit en un punt imprescindible dins l’escena de l’art contemporani amb l’arribada d’un grup de galeries i espais de projectes. Ara, la voluntat del grup és de la consolidar el carrer i fer-ho a través d’inauguracions conjuntes i activitats que es duran a terme durant l’any.
El 24 a les 18.30 inauguren Taché Art Gallery amb la primera exposició de Miguel Ángel Campano (1948-2018) al nou espai. La mostra, com a petita retrospectiva, constarà de pintures i papers representatius de l'obra produïda a cadascuna de les dècades del treball pictòric de l'artista.
Pigment Gallery inaugura Poetizar la Matèria la primera mostra individual en la galeria de Francesca Poza (Mataró, 1965) en la qual poemes i matèria es troben i viatgen juntes. D'aquesta unió sorgeixen obres aparentment fràgils mitjançant tècniques senzilles, teixits orgànics o llibres reciclats.
La galeria Bombon projects inaugura una exposició col·lectiva dedicada a la pintura i comisariada per la pintora nordamericana Mari Eastman. La mostra recollirà 12 artistes americans que exposen per primera vegada a Barcelona. Una selecció intima i personal d’obres feta per Eastman.
LAB 36 presenta Sobre el silenci d'Estefania Urrutia, que ens convida a explorar la bellesa de la contemplació i la introspecció mitjançant obres figuratives. Cada peça serveix com a portal a moments de serenitat, on l'artista hàbilment captura l'essència de l'emoció humana i les subtileses de l'expressió.
La galería Senda inaugurarà una mostra de Jordi Bernadó titulada LAST & LOST Project on aborda els desafiaments ecològics i energètics del present. Les fotografies de "Last and Lost" capturen escenes d'extinció: paisatges envoltats de misteri, ambigüitat o amenaça, però també d'esperança. Cada imatge mostra una realitat que lluita per resistir o que n'afirma la pervivència. Algunes reflecteixen denúncia, altres evoquen metàfores o expressen el desig de canvi.
La Galeria by LASTCRIT presenta Asoleo, una exposició fotogràfica que tracta de manera intimista l'univers del flamenc i el poble gitano. L'artista Claudia Ruiz Caro és una jove nascuda a Barcelona i de Jerez d’adopció, que sota la tutela de Pepe Lamarca s'ha pogut introduir com poca gent ho ha fet en una cultura tan reservada com la gitana.
La galeria Fuga aprofitarà l’ocasió per celebrar l'últim dia de l’exposició El passat (no) és pròleg. Shirin Salehi explora, a través de la poètica del buit, l’espai de tensió entre el desig de recordar i el dret a l’oblit, en relació amb el dol devastador que viu el seu país d’origen.
A la galeria Miguel Marcos es podrá visitar fins al 30 de gener, l’exposició Brossa, Art Expandit, amb un mosaic de més de tres-centes notícies de premsa desplegat per la paret que constitueix la memòria gràfica d’aquest llarg projecte compartit entre Brossa i la galeria i a Dilalica Circulacions, una exposició col·lectiva comisariada per Cati Bestard i Pilar Rubí.