El darrer pòdcast INCLASSIFICABLES ha comptat amb Marcel·lí Antúnez Roca, generador d'estètiques i ètiques a l'entorn del cos humà i les seves implicacions. David Escamilla i Ricard Planas van conversar també amb Maria Pfaff, directora de la Fundació Mapfre KBr, centre que va acollir aquesta conversa on ens endinsem en el sentit de l'art com a motor de coneixement.
El pòdcast INCLASSIFICABLES comparteix, amb els creadors més heterodoxos i d'esperit més lliure, els seus èxits i reptes. INCLASSIFICABLES s'adreça a tots els públics, amb la ferma voluntat d'apropar als ciutadans del nostre país, de manera intergeneracional, els creadors més rellevants i el seu instint artístic.
Nascut a Moià (Barcelona) el 1959, Marcel·lí Antúnez Roca es va formar en Belles Arts a la Universitat de Barcelona. Creador multidisciplinari, és una de les figures més destacades en l’àmbit internacional de l’art electrònic i l’experimentació escènica. Als anys vuitanta, va ser fundador i líder de la companyia La Fura dels Baus, que va popularitzar el teatre d’acció. Des dels anys noranta, es va centrar en una investigació més propera a les arts visuals, el vídeo i la interacció amb la tecnologia. Antúnez ha creat un univers iconoclasta basat en la incorporació de sistemes computacionals i electrònics. Les seves performances mecatròniques i instal·lacions interactives incorporen robots i tota mena de sistemes electrònics, sovint aplicats al cos humà, designats com a Sistematúrgia. Ha produït també una obra gràfica que incorpora materials poc habituals com fluids humans o menjar, i elements textuals i visuals, amb la tècnica del collage i la improvisació.
Entre les seves exposicions i performances, destaquen les realitzades al MACBA de Barcelona (1999), Institute of Contemporary Arts de Londres (2000), Maison européenne de la photographie de París (2004), Digital Art Festival de Tòquio (2016) o Arts Santa Mònica de Barcelona (2014), entre molts d’altres. L’any 2010 va iniciar un projecte de llarg recorregut que ell anomena Arsenale delle Apparizioni, amb performances i films presentats al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges (2011) o al Festival Grec de Barcelona (2012).
El 12 de novembre, INCLASSIFICABLES conversarà amb la creadora inclassificable Stella Rahola Matutes, generadora d’arquitectures espaials ideades com a diàlegs entre objectes retrobats plens d’històries i comptarà també amb la participació de Natàlia Chocarro, assessora i directora de projectes de la Fundació Vila Casas, amb la qual compartirem la intensa activitat i els valors essencials de la Fundació.
Enllaç al programa INCLASSIFICABLES