BANNER MY BESTYS 7

Erakusketak

"Mevaveu" de Laura Llaneli a la Fundació Joan Brossa

\
bonart barcelona - 22/05/23

Des d'aquest passat 18 de maig l'artista Laura Llaneli (Granada, 1986) inaugura la instal·lació sonora Mevaveu, que incideix en l'ús de la veu com a identitat més enllà dels cossos associats a ella. Aquesta mostra, que és el resultat d'un procés d'investigació amb relació al so, la veu, el llenguatge i les identitats de gènere, es podrà visitar a l'Espai B del Centre de les Arts Lliures de la Fundació Brossa fins al 25 de juny d'enguany.

Mevaveu investiga la relació que s'estableix entre veu i identitat, en el rol que la veu ocupa a l'hora de definir-nos. Però què passa quan una persona no se sent identificada amb la seva veu o quan no està conforme amb el que la seva veu diu d'ella? La instal·lació analitza quina relació estableixen les persones amb la seva veu i es pregunta si ens podem deslliurar de la identitat concreta que aquesta representa. La instal·lació consta de vuit altaveus que mostren la veu de diverses persones que en algun moment han sentit disconformitat entre la seva veu i el seu gènere en diferents situacions individuals i col·lectives a manera de composició sonora. Sense mostrar imatges de les persones participants ni revelar les seves identitats de gènere, la mostra evita una assignació binària de les veus.

\

Postbrossa, suport a la creació i producció
Mevaveu és un dels tres projectes guanyadors de la convocatòria oberta PostBrossa 2022-2023, junt amb Coses que fan crack, de Pere Llobera, i Grafia animada per a després del diluvi, de Laura Ginès. Cada projecte és una instal·lació que parteix d'un joc metafòric com a base de creació i dóna importància a l'acció/activació.

PostBrossa 2022-2023 és la tercera edició de la beca del Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa destinada a la producció i exhibició de tres instal·lacions artístiques durant la temporada 2022- 2023. El passat 17 d'abril la institució va obrir la quarta edició de la convocatòria oberta per a instal·lacions artístiques. Els artistes interessats a participar-hi poden presentar la seva candidatura fins al 22 de juny. D'aquesta manera, l'espai renova el seu compromís per promoure la creació contemporània aportant un suport real a la creació i oferint, al mateix temps, un espai d'exhibició a les propostes guanyadores.

Pel que fa a les activitats relacionades amb aquesta exposició cal destacar el taller de cos i veu amb Tamar McLeod d'aquest passat dissabte 20 de maig com també la que es durà a terme el proper 17 de juny a les 12:00 hores titulada Safo.exe: l'obra de Safo des de la fi del món. Dissidència sonora i de gènere.

També es durà a terme la presentació del darrer projecte de Judit K., que és multiinstrumentista i exteclista d'Obsidian Kingdom, durant els últims anys ha anat compaginant la seva activitat en diversos projectes musicals amb l'activisme transfeminista. Actualment, centra el pes del seu so en sintetitzadors i beats electrònics, que acompanyen la seva veu. A les 11:00 h es farà un passi de la peça sonora Mevaveu.

Pel que fa a la biografia de Laura Llaneli, en l'actualitat resideix i treballa a Barcelona. Va cursar estudis musicals i Diplomatura en Disseny Gràfic. També és llicenciada en Belles arts, Màster en Art Sonor i Màster en formació del professorat per la Universitat de Barcelona. Està representada per ADNgaleria i entre els seus premis destaquen Art For Change 2019, Premi Miquel Casablancas 2018, Premi Embarrat 2017 i Barcelona Producció 2014. Les seves exposicions i performances s'han mostrat de manera individual i col·lectiva en espais nacionals i internacionals com Fundació Joan Miró, Casal Solleric, Art3, Eufònic o Tsonami IX. En l'actualitat, treballa com a docent i tutora a Metàfora Studio Arts i a la Universitat de Barcelona.
El seu treball explora la relació entre la producció i experiència sonora, el llenguatge i les pràctiques de les arts visuals contemporànies.

20241120_Dones_Bonart_180x180300x300

Interesatuko
zaizu
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88