Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90

Erakusketak

El Museu d'Art de Sabadell inaugura "Restitució", un diàleg intergeneracional entre Marià Burguès i Roc Parés

El Museu d\'Art de Sabadell inaugura \
bonart sabadell - 05/05/23

El Museu d'Art de Sabadell inaugura el 9 de maig a les 19 h. l'exposició Restitució. Diàleg intergeneracional entre Marian Burguès i Serra (Sabadell, 1851-1932) i Roc Parés i Burguès (Ciutat de Mèxic, 1968), un projecte original de Roc Parés i Burguès, a cura d'Ester Xargay.

Restitució. Diàleg intergeneracional entre Marian Burguès i Serra (Sabadell, 1851-1932) i Roc Parés i Burguès (Ciutat de Mèxic, 1968) és una oportunitat per  retrobar-nos amb Marià Burguès i Serra, una de les personalitats més importants de la societat i de la cultura sabadellenca entre els segles XIX i XX,  des d’una mirada diferent a la que la història de l’art més tradicional ens té acostumats, aquesta vegada és a través de la mirada del seu besnet Roc Parés i Burguès.

Restitució és un projecte de creació contemporània que consisteix en una doble exposició, una publicació i unes converses amb persones coneixedores de l’obra d’en Marian Burguès, programades com a activitat paral·lela.

El punt de partida i la part central del projecte és la "Restitució" de vint-i-quatre rajoles que Marian Burguès i Serra havia fet, pintat, cuit i col·locat damunt la llar de foc de casa seva, a Sabadell. Les rajoles originals van ser destruïdes just abans que els descendents de Marian Burguès marxessin a l’exili. Inspirades en aquelles comprometedores rajoles, avui desaparegudes, en produïm unes de noves, amb l’expertesa d’ofici del Raventós Estudi i pintades a mà per Roc Parés.

Tot i defugir criteris historiogràfics i museístics, l’exposició aplegarà algunes de les cent-cinquanta obres que el MAS conserva d’en Marian Burguès, des d’una mirada purament emotiva, amb fragments de textos de Marian Burguès, publicats en diaris i revistes de l’època, materials d’arxiu i una instal·lació audiovisual interactiva creada per Roc Parés. Aquesta instal·lació proposa als visitants una experiència meditativa i onírica inspirada en l’ofici de terrissaire.

GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x1802278-AF-JEP-Premsa-Bonart(180x180)senselogo-03

Interesatuko
zaizu
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88