bonart

Erakusketak

Pigment Gallery presenta "Ingravita" de Penélope Clot

Pigment Gallery presenta \
bonart barcelona - 04/04/23

Pigment Gallery presenta Ingravita, una proposta que parteix d’un procés de recerca i d’introspecció de l'artista multidisciplinària Penélope Clot (Barcelona, 1975). La mostra, que es podrà visitar fins al 16 d'abril, reflecteix un món que bascula entre el macro i el micro. De la immensitat incommensurable del cosmos –el qual se li revela màgic i misteriós–, a l’interior imperceptible de l’organisme, una mena de viatge iniciàtic on tot, el defora i el dins estan íntimament relacionats. A treballs anteriors com la sèrie Vínculos i Des-vínculos, Clot explorava, a través d’una proposta matèrica, la dermis com a espai fronterer.

Penélope Clot es defineix com a autodidacta per definició i convicció: “Quan alguna cosa t'apassiona, t'inquieta i és el motor de la teva vida, només pots formar-te constantment. La cerca i l'experimentació porten implícites la paraula formació”. Artista apassionada, formada en diverses disciplines artístiques. Troba la seva inspiració passant gran part del temps a l'aire lliure, on s'impregna de formes, colors i textures. En tornar al vostre estudi, registra aquestes impressions. Un treball minuciós, silenciós, de capes superposades transparències i veladures harmonioses.

Com escriu Natàlia Chocarro, "Amb Ingravita –títol que tu mateixa vas determinar després d’adonar-te’n que aquesta era justament la sensació que millor definia aquest darrer treball-, traces un viatge a l’origen, a l’essència, al nucli on es precipita la vida i que troba en la feminitat la seva font d’inspiració. I potser per la sensualitat que totes aquestes formes arrodonides et desperten, et sents amb la necessitat de dotar-les de volum, de transformar-les en cossos tridimensionals, que ens desperten desig. Desig de sostenir i acaronar la ductilitat d’una forma que expressa totes aquelles altres, com és el sistema reproductiu femení. Amb Ingravita et proposes mirar cap endins per connectar-te amb tu mateixa i amb l’univers, et concentres i t’aplegues en un gest que conté el batec del temps i que t’ha empès a (des)abillar-te per trobar altres formes possibles d’empeltar-te al mónper habitar-lo."

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90GC_Banner_TotArreu_Bonart_180x180

Interesatuko
zaizu
...

Bonart_banner-1280x150_FONS-AVUI-90