La setena edició d'UVNT Art Fair de Madrid se celebrarà en el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Madrid del 23 a 26 de febrer, amb un total de 34 galeries participants i amb la pintura com a suport i la nova figuració com a moviment que seran les seves protagonistes. Amb els sis anys de vida d'aquesta fira, aquesta mostra ha crescut creant una proposta diferent on l'art més actual i els nous llenguatges han trobat la seva plataforma per donar-se a conèixer.
Segons Sergio Sancho, fundador i director de la fira "UVNT és una fira en constant evolució i amb una proposta d'art consistent i contemporània que s'atreveix amb nous llenguatges que no entenen d'etiquetes", i afegeix que "l'esdeveniment té com a objectiu generar diversos espais de creació i diàleg, posicionant-se com a connector dels diferents agents del món de l'art".
Sancho també ha volgut remarcar que la fira ha confirmat que hi havia buit per a una fira que acollís artistes que són molt valorats i buscats en el mercat internacional i que no tenien fàcil cabuda al circuit de fires espanyol. I anomena a artistes com Javi Calleja, Rafa Macarrón o Edgar Plans, i altres artistes que treballen llenguatges semblants. Segons Sancho "hem ajudat a posar en el focus des dels seus inicis artistes com Ana Barriga, Maria Pratts, Ela Fidalgo, Filip Custic... Enguany presentem a la fira el treball d'artistes que estan sonant molt fort en l'escena contemporània internacional, com a Larissa de Jesús, Miju Lee, Magda Kirk,
Francisco Mendes Moreira, Takeru Amano, Theo Mercier, Austyn Taylor, Ornella Pocetti o Erkut, Terliksiz". Sancho ha comentat que des de l'organització de la fira "també ens hem compromès amb la ciutat fent intervencions d'art públic als seus carrers i places per impulsar la seva transformació cultural". S'ha calculat que durant els sis anys de vida d'UVNT Art Fair s'ha exposat l'obra de més de 450 artistes i s'ha comptat amb més de 50.000 visitants.
34 galeries participants
En aquesta nova edició participaran un total de 34 galeries prenent tot ell' espai disponible del recinte. Les 15 galeries internacionals són: Aout Gallery (Beirut), BlueyBluey (Londres), C+N Gallery CANEPANERI (Milà/Gènova), Cerquone Gallery (Caracas/Madrid), Cohle Gallery (París/Menorca), Galerie Heike Strelow (Frankfurt), Golden Hands Gallery (Hamburg), JPS Gallery (Hong Kong/Tokyo/París/Barcelona), LAGE EGAL Curatorial Projects (Berlín), Lariot Collective (Londres), Mobius Gallery (Bucarest), Moosey (Londres/Norwich), Pictorum Gallery (Londres), The Curators Room (Amsterdam/Barcelona) i awahra Alejandro (Puerto Rico).
Les nacionals són: Alzueta Gallery (Madrid), Arniches 26 (Madrid), Di Gallery (Sevilla), Gabinet de Dibuixos (València), Galeria Herrero de Tejada (Madrid), Galeria Llamazares (Gijón), Galeria Trinta (Santiago de Compostel·la), Galeria Yusto/Giner (Madrid/Marbella), Gallery RED (Palma de Mallorca), Gärna Art Gallery (Madrid), La Bibi Gallery (Palma de Mallorca), La Causa Art Gallery (Madrid), La Gran (Madrid) + Espai Líquid (Gijón), Plataforma2 (Barcelona), My Name's Lolita Art (Madrid), Renace Contemporary Art (Jaén), Swinton Gallery (Madrid), Victor Lope Arte Contemporani (Barcelona) i Wadström Tönnheim Gallery Art (Marbella).
UVNT també compta aquest any amb una secció dedicada a les Young Galleries, galeries joves que s'estan fent un forat al mercat i s'enfoquen en el descobriment i promoció d'artistes joves. Enguany hi participaran LAGE EGAL Curatorial Projects (Berlín), Di Gallery (Sevilla), Gabinet de Dibuixos (València) i plataforma2 (Barcelona). UVNT Art Fair tindrà molta presència als carrers de Madrid, ja que enguany La Gran Via madrilenya acollirà en diferents ubicacions les escultures dels artistes Yann Leto (Gran Via amb Alcalá), Albert Pinya (Gran Via amb Montera) i Avelino Sala (Plaça de Callao) del 13 al 26 de febrer.
Per la seva part, UVNT i Les Rozas Village reforça la seva aposta per crear un programa d'art públic dibuixant un nou eix de l'art que va des del centre de la capital fins al Village. A les Rozas Village, des de febrer i de forma esglaonada, set artistes intervindran les façanes i els bulevards amb instal·lacions florals, tèxtils, digitals, ceràmiques i murals, escrivint un nou capítol de l'Art Meets Fashion que reforça el seu suport a l'art i al talent, i que es podrà veure fins al mes d'abril.
Per altra banda, s'han programat tota una sèrie d'activitats paral·leles a la fira com són les jornades de xerrades, debats i activacions artístiques en què es parlarà d'art i dret, jove col·leccionisme, etc. Aquestes trobades seran moderades per la historiadora de l'art i difusora cultural Sara Rubayo, i es duran a terme el divendres 24 i el diumenge 26 de febrer.
Cal destacar la instal·lació titulada Fake Realness, que investiga la creació de nous materials de la mà de TARKETT en l'espai que patrocina la cervesa Mahou. Mentre que Absolut presentarà una selecció comissariada de les col·laboracions que ha aconseguit la marca al llarg de la seva història en el món de l'art i de les botelles que ha realitzat les seves edicions limitades. Per donar suport a la creació contemporània i donar més visibilitat als artistes, prestigioses col·leccions, institucions i fundacions privades participen en la fira per lliurar premis d'adquisició i residència.
La Col·lecció SOLO, Col·lecció MER, KELLS ART COLLECTION, MIA Art Collection, Casa d'Índies i Fundació Carmen & Lluís Bassat, participen en aquesta edició amb un premi d'adquisició en el qual seleccionaran un artista de la fira, l'obra del qual passarà a formar part de les seves col·leccions d'art.
Per la seva banda, Montresso Art Foundation atorgarà un premi de residència a un artista participant en UVNT Art Fair i Piramidón Centre d ́Art Contemporani concedirà un altre premi de residència i d'adquisició.
Els horaris per poder visitar la Fira són el dijous 23 de febrer de 16:00 a 22:00 hores, el divendres 24 i 25 de febrer d'11:00 a 21:00 hores i el diumenge d'11:00 a 19:00 hores.