Amb motiu de la celebració del primer aniversari d’Art En Brut Gallery Show Room de Banyoles, el 21 d’octubre a les 20 h. es presenta la nova exposició temporal titulada Incubadores del reconegut artista Daniel Zerbst. Aquesta mostra està formada per un total de 38 obres originals i està formada per les fantàstiques box 3D, a teles, collages, dibuixos, aquarel·les, i la majoria creades en tècnica mixta. Zerbst també presentarà el seu últim i premiat curt Witches of Everland, que forma part d'una trilogia de cinema fantàstic i experimental, terrenys en què està immers l'autor i un dels camps que té per explorar.
Daniel Zerbst és diplomat en cal·ligrafia, dibuix i història de l’art, i en aquesta exposció mostra una obra d’estil figuratiu, proposta que convida a una millor comunicació i discurs. Sense barreres socials, intel·lectuals ni espirituals. Perque Zerbst és fill d'un món analògic, però va créixer en un món digital... L’artista treballa majoritàriament amb tècniques clàssiques com dibuix, pintura, collage però també amb materials reciclats –art povera– a més de tècniques analògiques i les digitals, en una mena de competició personal entre eina humanes i la robòtica que té al seu abast. Així crea el seu particular món, a base de contes pictòrics de realitats paral·leles, on s'uneixen poesia, pornografifia, innocència, poder, capitalisme i antisistema. Entre civilització i salvatgisme, bellesa i violència... Somnis narcòtics en una gàbia daurada. Utopies i distopies, romanticisme i realisme, cruesa, comèdia i drama.
Segons el director d’Art en Brut Gallery, Jaume Massaguer “és per això l'obra de Zerbst representa l'essència pictòrica, filtrada per una ment que es resisteix a diluir-se en l’interminable torrent d'imatges digitals a que estem sotmesos cada dia i vint-i-quatre hores al dia. I aquest és el fet diferencial el qual permet que el seu art sigui –únic– i tingui alhora múltiples interpretacions i lectures”.
Per la seva part, Zerbst assenyala que la inspiració li ve fruit de la investigació i l'observació, del present i la història popular recent, en un intent per descobrir els seus secrets i cares ocultes. Les referències artístiques són nombroses; de la civilització i mitologia antiga als mestres europeus del renaixement i fins a la postmodernitat: Durero, Goya, El Bosco, Vermeer, Friedrich, Duchamp, Max Ernst, Dalí i més recentment s'ha interessat pel treball de R. Hamilton, Andy Warhol, Gerhard Richter, Neo Rauch o Banksy. I directors de cinema, de F. Lang, Kubrick, Ridley Scott, Jim Jarmusch o David Lynch fins a Spielberg i Tarantino. Així com la literatura, la cultura "underground", el còmic, la ciència, la premsa i la política, i tal i com explica –tota la cultura popular inflflueix en la seva obra–, de llegendes urbanes, tendències, modes, als amics, les dones, i la gent i llocs del seu entorn. Tots són font d'inspiració. Molt importants per crear nous mites que s'urgeixen en la nostra societat i en el nostre temps, i que desenvoca en una obra “cosmo política” i complexa, de vegades anacrònica, anarquista o al contrari. I es que com molts artistes, Zerbst intenta també dibuixar un “mapa visual de la seva generació”, especialment dels nascut en l'últim terç del segle 20.
Aquesta exposició es podrà visitar fins al 21 de novembre del 2022, amb visita concertada.