Des del 22 de setembre es pot visitar la mostra temporal de Catalina Salazar (Barcelona, 1966) Aurora al Centre Cultural La Mercè de Girona, mostra coordinada per Manel Bayo i organitzada per l’Escola Municipal d’Art.
En aquesta mostra, Salazar presenta un projecte artístic basat en la interpretació pictòrica de les descripcions paisatgístiques del llibre Paradisos oceànics d’Aurora Bertrana i Salazar. Colors, olors, sons i emocions descrits per l’autora al llarg de la seva estada a les illes del Pacífic de l’any 1926 al 1929. Les pintures que es presenten en aquesta exposició estan realitzades amb tècnica mixta, majoritàriament pintura acrílica i cera freda, sobre llenç o fusta. Catalina Salazar va cursar estudis de Prehistòria i Història Antiga a la Universitat de Barcelona, tot i que l’interès per la pintura la porta a realitzar diverses formacions que van consolidant els seus coneixements tècnics en l’àmbit, com ara el Diploma en Restauració i Peritatge d’Obres d’Art (IECCA), seminaris de dibuix i color a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, etc... L’any 1982 es trasllada a viure a l’Empordà, on l’entorn natural determinarà el desenvolupament de la seva obra. Salazar fa exposicions a partir del 1997 fins a l’actualitat.
Per altra part, fins al 11 de novembre Tura Sanglas exhibeix l’exposició titulada Vuit Serps, que és un recull del procés de treball des dels primers esbossos fins al resultat final d’aquest projecte de gravat realitzat per l’artista amb l’assessorament i ajuda del gravador Sebi Subirós de Luspusgràfic Edicions Projecte, realitzat gràcies a la beca de residència en gravat contemporani del Bòlit i l’EMA.
El projecte Vuit Serps consistia en l’elaboració d’una sèrie de 3 aiguaforts i la investigació i aplicació de la tècnica de xilografia japonesa d’afegir pols de mica a les estampes (shiro-kirazuri). L’exposició es titula Vuit Serps i més perquè a les vuit serps que apareixen als tres gravats del projecte, s’hi afegeix un petit recull d’obres, moltes de les quals són representacions de serps o les evoquen en aspectes on hi ressona l’ànima d’aquest animal.