40_MNACTEC_Banner-1280x150

albisteak

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, es reuneix amb les empreses distingides amb el Segell d'Empresa Compromesa amb la Cultura

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, es reuneix amb les empreses distingides amb el Segell d\'Empresa Compromesa amb la Cultura
bonart barcelona - 10/09/22

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, s’ha reunit aquest matí en una recepció institucional amb els representants de les empreses que han estat distingides amb el Segell d’Empresa Compromesa amb la Cultura (SECC), que atorga la Fundació Catalunya Cultura en col·laboració amb la Càtedra de Responsabilitat Social i Sostenibilitat de la Universitat de Girona.

A la trobada hi han assistit directius de les empreses que disposen del Segell, encapçalats pel president executiu de la Fundació Catalunya Cultura i de Fluidra, Eloi Planes. Les 14 empreses que han estat reconegudes amb aquesta distinció són les següents: Fundació Banc Sabadell, Fundació Fluidra, Grup Giró, Sorigué, DKV, ara.cat, Fundació Carmen & Lluís Bassat, Moventia, Llet Nostra, Agrienergia, Eurofragance, Marc Martí, Damm i Kave Home, que ha estat la darrera a rebre’l, el passat mes de juliol.

Aquest Segell és una iniciativa pionera en el sector que dona la possibilitat a les empreses de formar part d’una iniciativa de foment de la Responsabilitat Social en pro de la cultura. El sistema d’avaluació per obtenir-lo es basa en diversos criteris: el lideratge organitzacional que exerceix l’empresa en la promoció de la cultura, les accions de promoció que du a terme, i l’impacte social, territorial i comunicatiu que tenen aquestes actuacions.

La consellera Garriga ha posat en valor les aliances entre el sector cultural i empresarial com a garantia de la sostenibilitat del sector cultural. “Vull agrair-vos el vostre compromís fent costat a la cultura com a eina de progrés, innovació i transformació social, i felicitar-vos per l’obtenció d’aquest segell que ho acredita”, i ha afegit: “A través d’aquest compromís feu possible que molts projectes culturals creixin, es consolidin i, el que és més important, siguin eines útils per al desenvolupament de les persones i el progrés de la societat”.

La consellera també ha agraït l’impuls d’aquesta iniciativa a la Fundació Catalunya Cultura i ha dit que “des del Govern tenim clar que la cultura és una eina d’empoderament personal i de transformació social. Per això estem treballant en una Llei de Drets Culturals pionera, que ha de garantir que tota la ciutadania de Catalunya tingui accés i participi plenament de la cultura, sense que ningú no en quedi exclòs”.

Garriga ha esperonat també les empreses a fer servir la llengua catalana: “Necessitem que tingueu en compte, també, la llengua catalana, part indispensable del nostre patrimoni cultural, com a element d’identificació, riquesa i cohesió social, i que la llista d’empreses compromeses amb la cultura i la llengua creixi any rere any”.

Per la seva banda, el president executiu de la Fundació Catalunya Cultura i de Fluidra, Eloi Planes, ha destacat: "Ens sentim molt feliços de ser aquí amb un projecte que vam començar amb molta il·lusió i que busca reforçar la xarxa del món cultural des del món empresarial. Som empreses de tots els sectors, d’àmbits diferents a les quals ens uneix la cultura; un element vertebrador que suma i ens fa més forts”, i ha afegit: “El Segell ajuda a sumar i a fer xarxa per la cultura. Hem de ser més i fer més".

Què aporta el Segell d’Empresa Compromesa amb la Cultura

El Segell s’adreça a empreses de tot tipus de volum de negoci que donin suport a la cultura en qualsevol dels seus àmbits i avala el lideratge, l’excel·lència i el compromís de les companyies amb la cultura.

En concret, el Segell vol donar visibilitat i reconèixer:

  1. Les bones pràctiques de les empreses, la vinculació i el suport a la cultura.
  2. L’acció transformadora amb impacte social.
  3. La identificació amb els valors de la cultura: talent, excel·lència, innovació, cohesió social, empoderament, pensament crític i creativitat.
  4. La participació activa en l’ecosistema que impulsa les aliances estratègiques en l’àmbit cultural.

Una altra de les iniciatives que ha impulsat la Fundació Catalunya Cultura per donar visibilitat a les empreses compromeses amb el sector cultural és el Premi Empresa Cultura, un guardó que s'atorga anualment a una empresa en concret que destaqui per les activitats que desenvolupa a favor de la cultura.

Constituïda el 23 d’octubre de 2014, la Fundació Catalunya Cultura treballa per impulsar un nou marc de col·laboració entre el sector privat, la societat civil i la cultura, amb l’objectiu de promoure la creació de nous instruments de finançament que permetin dur a terme i mantenir els projectes d’àmbit cultural.

inclassificablesImpremta Pages - banner-180x178

Interesatuko
zaizu
...

GC_Banner_TotArreu_Bonart_817x88