FCC-Segell-banner4
La màgia de l\'illa a través de l\'objectiu fotogràfic

Notícies

La màgia de l'illa a través de l'objectiu fotogràfic

bonart formentera - 25/04/18
Impremta Pages - banner-180x178Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
Arrenca la 6a edició de "Formentera Fotogràfica", un esdeveniment que tindrà lloc del 27 d'abril l'1 de maig de 2018 i que s'ha convertit en una cita de referència per a professionals i aficionats, tant a nivell nacional com internacional.

La màgica illa de Formentera acollirà la celebració de conferències, tallers, projeccions de documentals, revisió de portafolis i sortides guiades per grans professionals de la fotografia amb què descobrir els secrets més ben guardats de la menor de les Illes Balears.

Els apassionats de la fotografia i la tecnologia multimèdia es donaran cita a Formentera amb motiu de la 6a edició del festival "Formentera Fotogràfica", que tindrà lloc del 27 d'abril al primer de maig. Una trobada on la gran protagonista serà la menor de les Illes Pitiüses i que oferirà l'oportunitat irrepetible de conèixer aquesta màgica illa, gaudint-d'una forma diferent, capturant la seva llum única a través dels passejos i sortides guiats per grans professionals de la fotografia, tant nacionals com internacionals.

Des del divendres 27 d'abril i fins al dimarts 1 de maig de 2018, "Formentera Fotogràfica" oferirà diverses activitats amb un ampli programa: conferències, tallers, projecció de documentals, revisió de portafolis i una oportunitat irrepetible de conèixer l'illa, gaudir-la de una forma diferent i, capturar la llum de Formentera en els passejos i sortides guiades per grans professionals de la fotografia.

Entre els ponents més destacats es troben Alberto García-Alix, Premi Nacional de Fotografia el 1999, que el 2012 va ser nomenat Cavaller de l'Ordre de les Arts i de les Lletres de França. En el marc de "Formentera Festival", es projectarà la peça audiovisual "D'on no es torna", en la qual l'artista reflexiona, a través de la seva pròpia veu i des d'un present subjectiu, sobre el seu passat i sobre el seu fotografia. Després de la projecció hi haurà un diàleg amb l'artista.

D'altra banda, destaca la participació d'Isabel Muñoz, reconeguda amb diferents guardons entre els quals destaquen el Premi Nacional de Fotografia 2016 i el World Press Photo en dues ocasions. La fotògrafa parlarà de "Orígens", el projecte artístic amb el qual denuncia la proliferació de residus plàstics al mar, principalment a través de fotografies submarines.

Així mateix, intervindrà el reporter Ricard García Vilanova, que ha treballat per a publicacions internacionals com The New York Times, Life, The New Yorker, Time, El Món, Le Figaro, The Guardian, Die Welt, Der Spiegel, El País, i molts més . En la seva ponència analitzarà els aspectes essencials de l'estat actual del fotoperiodisme, els professionals freelance, el paper dels activistes i les seves reflexions sobre l'ètica fotoperiodística.

També intervindrà el director del festival, Francesc Fàbregas, que porta dirigint l'esdeveniment des dels seus inicis, amb una ponència en què mostrarà la relació que existeix entre la música i la fotografia: "Entre dos mons". A més d'aquests personatges, el festival comptarà amb la participació d'altres reconeguts fotògrafs com Toni Amengual, Ainhoa ​​Vall, Antoni Cladera, Javier Corso, Ferran Forné, Víctor Lax, Daniel López i Eduardo Momeñe.

Al llarg d'aquests sis anys, gràcies a la presència de reconeguts professionals de talla nacional i internacional, "Formentera Fotogràfica" s'ha convertit en un esdeveniment de referència a Espanya, sobretot a les Balears ia Catalunya. Un festival que no només ha permès que els amants de la fotografia comparteixin les millors experiències en un marc espectacular, sinó que es conegui l'illa des d'una altra perspectiva, des de l'objectiu fotogràfic, que li dóna una òptica única convidant a conèixer Formentera i tots els seus encants.

L'esdeveniment compta amb la col·laboració del Consell Insular de Formentera, l'Agència de Turisme de les Illes Balears i l'Institut d'Estudis Baleàrics. No és casualitat que un esdeveniment tan rellevant en el món de la fotografia sigui en aquesta Formentera, una illa que ofereix un contrast de paisatges idonis per aconseguir les millors instantànies. Al llarg dels seus 82 quilòmetres, Formentera compta amb un gran patrimoni cultural i històric, a més d'un suau clima mediterrani tot l'any i una llum única.

Llocs com el Far de la Mola, el de Cap de Barbaria, els molins, els seus encantadors pobles o les seves famoses postes de sol ofereixen la possibilitat d'aconseguir una fotografia inoblidable.

A la imatge, participants de "Formentera Fotogràfica".

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner