El Museu Nacional de Ceràmica acull set exposicions de la trobada "Melting Point 2018. Joieria Contemporània València". Alguns dels noms més rellevants de la joieria artística contemporània a nivell internacional es donaran cita a València, del 26 al 29 d'abril, en la celebració de la quarta edició del "Melting Point 2018. Joieria contemporània València".
36 exposicions i 20 espais expositius pel centre de València, 6 activitats paral·leles i 6 conferències de prestigiosos joiers i col·leccionistes internacionals són l'oferta d'aquesta trobada internacional. En col·laboració amb l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València, el Museu Nacional de Ceràmica acull set d'aquestes 36 exposicions que es podran veure des del 26 d'abril.
Melting Point 2018. Joieria Contemporània València es tracta d'una de les trobades de joieria contemporània més importants a nivell internacional que, de manera bianual, l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València, a través del seu departament de Joieria i Objecte, organitza per tal d'apropar i donar a conèixer el món de la joieria, intercanviar idees, compartir experiències i aprofundir en el debat sobre els reptes que afronten els creadors del sector. Tot això, a través exposicions, tallers, conferències i activitats organitzades per a l'ocasió.
I és que ja són quatre les edicions que Melting Point Joieria Contemporània València porta a l'esquena amb l'objectiu de donar a conèixer el panorama actual a la joieria, ric i ple de matisos, capaç de reflectir la pluralitat d'opcions i enfocaments que caracteritzen la creativitat d'aquestes primeres dècades del segle XXI.
I amb aquest esperit és amb el qual, des de l'organització han desenvolupat un nodrit programa d'activitats amb al voltant més d'una trentena d'exposicions en vint espais diferents, pel centre de València, en les quals poder apreciar el treball de reconeguts artistes com Mari Ishikawa, Jorge Manilla, Katja Prins, Carmen Amador o Jordi Aparicio, entre d'altres, i conèixer els interessants treballs de les noves promeses de les escoles de joieria de diferents països.
Com mostres més destacables, comptem amb les set exposicions que acull el Museu Nacional de Ceràmica. "Parallel World", de Mari Ishikawa; les exhibicions col·lectives de "Gdańsk Baltic Amber Biennale"; "The beauty of Clay" i "Platina for pleasure", comissariada per Sofia Björkman o l'exposició de la mateixa joiera "If it was blue as the sky, we would love each other", són part de les mostres d'aquest museu. La joieria de Carmen Amador a través de la seva exposició "Rufina" o "The self, the other and the world beyond", de Katja Prins, també es poden veure en aquest espai. Les exposicions de Mari Ishikawa i Katja Prins podran veure fins al 27 de maig; la resta d'exposicions estaran obertes fins al 6 de maig.
Per la seva banda, el Museu de la Ciutat compta amb vuit exposicions que exhibeixen l'obra de Jorge Manilla, amb "recap"; "La pell de l'ànima", de Jordi Aparicio; "I do not wish", d'Iris Eichenberg i "Exvots tradicionals", de la col·lecció privada de Jimena Rius, com mostres individuals. Com exposicions col·lectives aquest centre acollirà la dels joiers de Turquia "Jewelry Link"; "Veritable és el fet", d'artistes colombians, argentins, xilens i espanyols; "ABC", comissariada per CarlosSilva i Tast Gibert; el projecte de 14 joiers grecs "Hidden currículum" o "Destruction for Reconstruction. Five broken objects take on a new sense ", coordinada per Silvia Walz.
Altres dels emplaçaments destacats són el Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana amb l'exposició "desorbitada", de Tiziana Chiara i la col·lectiva, "Al límit", de joieria contemporània en vidre i Octubre, Centre de Cultura Contemporània, que acull la mostra col·lectiva "Tresors 2018". També la Sala d'Exposicions Velluters de l'EASD València és la seu de "News", l'exhibició col·lectiva de 18 escoles europees de ciutats com Oslo, Tarragona, València, Sevilla, Estònia, Birmingham o Barcelona.
A la imatge, vista d'una de les mostres.