Considerada l'invent més important del segon mil·lenni, la Bíblia de Gutenberg es va publicar a Magúncia, actual Alemanya, en la dècada de 1450, i va ser la primera publicació occidental important que es va imprimir utilitzant tipus mòbils de metall, el que va representar l'inici d'una nova era (l'edat de la impremta) en la distribució del coneixement amb la producció massiva de llibres.
Abans de Gutenberg, a Àsia ja s'utilitzava la impressió amb tipus mòbils, però aquesta no havia arribat a Occident. Tots els llibres produïts a Europa havien de copiar a mà, un procés llarg i laboriós. Amb la nova tècnica de Gutenberg es va fer possible accelerar significativament la producció sense sacrificar la qualitat. Tot i que el propi Gutenberg no va pastar cap fortuna amb el seu invent, va enriquir de forma radical el coneixement públic, va ser pioner en la comunicació de masses i va fer possible que la gent accedís a les idees i participés en les discussions com mai abans. Pel que fa a grans revolucions en la democratització de l'educació, la Bíblia de Gutenberg es pot comparar amb Internet.
Aquesta meticulosa reimpressió de la Bíblia de Gutenberg s'ha realitzat a partir de l'exemplar que es conserva a la Biblioteca de Göttingen, una de les poquíssimes còpies originals en paper vitela (pergamí) que sobreviuen, i per tant un dels llibres més valuosos del món registrat al programa Memòria del món de la Unesco. Aquesta edició inclou les 1.282 pàgines d'aquesta obra mestra artística i tecnològica així com un quadern escrit per Stephan Füssel, titular de la Càtedra Gutenberg a la Universitat Johannes Gutenberg de Magúncia, en el qual analitza la influència transformadora de Gutenberg, així com dos documents importants de l'època: el Manuscrit de Göttingen, que es va utilitzar per il·lustrar l'edició de la Biblioteca de Göttingen, i l'únic acta notarial d'Ulrich Helmasperger que es conserva com a testimoni de la història d'aquest invent únic i del seu producte, la Bíblia de Gutenberg.
A la imatge, la Bíblia de Gutenberg editada per Taschen.