Giuseppe Casarotto, col·leccionista d'art contemporani i enginyer de Bèrgam, Italia. President del ClubGAMeC de Bèrgam, associació cultural que promou i recolza la Galeria d’Art Modern i Contemporani de Bèrgam. Casarotto és també co-fundador, juntament amb altres sis col·leccionistes privats, d'una col·lecció de video art focalitzada en l'adquisició d'obres i la promoció de joves artistes de video.
Quines tendències actuals trobes més interessants?
Com ja he comentat en altres entrevistes, crec que el moment de les modes i de les tendències ha acabat, per a donar pas a una era d’innovació en que avantguarda i classicisme poden coexistir en harmonia. La meva curiositat creix amb l’edat, i cada vegada m’interessen més les noves propostes d’art performatiu, les videoinstal·lacions, i les grans exposicions interactives que involucren al públic.
Com imagines l’art d’aquí cinc anys?
Imagino un art ric en novetat i qualitat, conseqüència d’una sèrie d’events internacionals vinculats a l’art contemporani, com Kassel, Atenas Documenta, Munster, Bienal de Venecia, etc. Presagio, més concretament, un període de desenvolupament del videoart i de revisió de la pintura figurativa.
Considero que aquella visió de l’art d’”inframince” que va concebre Duchamp segueix sent vàlida, i en l’actualitat s’està reciclant de diverses maneres.
Què ha de tenir una obra d’art per a interessar-te?
Necessita sorprendre’m i despertar en mi una emoció real, especialment durant el segon visionat, que és quan avaluo l’artista i la seva investigació.
Per què creus que la gent ha de visitar Swab?
Fa anys que visito Swab, i animo als meus companys col·leccionistes a fer el mateix. Més enllà de poder conèixer la ciutat comtal, els visitants de la fira tindran l’oportunitat de veure col·leccions de qualitat per part de galeries internacionals emergents, dignes de les millors fires. Swab és apassionant per tot allò que hi pots arribar a descobrir, no per allò conegut.