FCC-Segell-banner4
William Morris i Arts and Crafts al Museu Nacional d’Art de Catalunya

Exposicions

William Morris i Arts and Crafts al Museu Nacional d’Art de Catalunya

bonart barcelona - 30/04/18
Baner BonArt 180x178 Agenda Girona CulturaBanner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
Fins al 21 de maig del 2018 el Museu Nacional d'Art de Catalunya presenta William Morris i Arts and Crafts 

Organitzada conjuntament amb la Fundació Joan March, William Morris i el moviment Arts and Crafts explora el gran moviment artístic europeu relacionat amb el modernisme, un dels pilars de les col·leccions del Museu Nacional.
William Morris (1834-1896) és una de les figures més rellevants de les arts, les lletres i la cultura britànica de finals del segle XIX. El moviment Arts and Crafts va sorgir al voltant del 1880 i aplegava tota una nova generació d’arquitectes, dissenyadors, artistes i artesans que compartien la preocupació pels nocius efectes de la industrialització, tant en les condicions socials i laborals com en l’artesania tradicional britànica. El moviment va impulsar un ampli ressorgiment de les arts i els oficis, en l’àmbit professional i en el domèstic, defensant un estil de vida senzill i proper a la natura.
L’exposició presenta 300 peces importants de mobiliari, tèxtils, papers pintats, joies, vidre, ceràmica, metal·listeria, enquadernacions, pintura, dibuix, gravat i fotografia. Organitzada en quatre seccions cronològiques i temàtiques, entre les peces exhibides destaca un immens tapís realitzat per Morris & Co en la dècada dels 90 del segle XIX, que il·lustra la llegenda del Sant Grial, l’exquisit armari d’Ernest Gimson pintat amb imatges de la vida rural als Cotswolds, un bell panell brodat per Margaret Macdonald Mackintosh o la gran vidriera de Frank Lloyd Wright.

A la imatge, Teixit Strawberry Thief de William Morris.

Et poden
Interessar
...

BONART-817x68-Cervells