Sianoja 2020 ha començat la seva desena edició consecutiva, en una edició reduïda per la Covid 19. També s'ha conegut la continuïtat del suport de la Conselleria de Cultura de Govern de Cantàbria, que ha contribuït a aquesta trobada internacional des de la seva primera edició el 2001.
Sianoja XVIII se celebra del 6 al 13 de setembre amb la participació dels artistes residents: Colòmbia-Espanya: WillyRamos (Pintura); Itàlia-Espanya: Simona Cheli (Pintura); Alemanya-Espanya: Marion Thieme (Pintura): Espanya: Juan José Viota (Pintura); Constanza López Schlichting (Pintura) i Calo Carratalá (Pintura).
Crític d'art convidat: Jesús Alberto Pérez Castaños
Exposicions de les obres realitzades durant la trobada: Hotel Torre Cristina, Noja. Dies 12 i 13 de setembre; Galeria Espiral, Noja. Del 22 al 30 de setembre; Àmbit Cultural El Corte Inglés de Santander, entre octubre i novembre amb la data exacta encara per fixar.
Sianoja és un simposi de convivència i treball d'artistes visuals, amb la premissa d'ajuntar durant almenys deu dies a artistes espanyols amb altres estrangers, de cultures i països diferents, diverses generacions, i diverses visions i expressions artístiques de qualsevol estil i plantejament, així com múltiples suports de desenvolupament per a aquestes.
Té com a objectius donar l'oportunitat a tota mena d'artistes de compartir les seves idees amb altres, fomentar la col·laboració en l'art entre països, obrir al ciutadà una porta per contemplar i apropar-se a l'art des de la seva creació i dialogar amb els creadors i la seva obra . Els artistes es comprometen cedir a l'organització part de les obres, en tot cas pactat amb cada artista en particular.
Sianoja ha creat durant els últims dinou anys una gran Col·lecció d'Art única per al Municipi de Noja, en la qual cadascuna de les obres ha estat realitzada a Noja a partir d'una puntual activitat artística, internacional i anual.
Actualment amb independència de l'Ajuntament es desenvoluparà una nova Col·lecció que serà la base de la futura Fundació Sianjoa.
Des del 2001 fins a 2017 va tenir lloc al Palau de l'Albaicín de Noja, a partir de 2018 s'ha instaurat un nou Sianoja, que es desenvoluparà en llocs temporals fins a la seva ubicació definitiva en la seva pròpia seu. Actualment es desenvolupa a l'Hotel Torre Cristina de Noja.
Cada any participa un crític d'art o expert que estableix un diàleg directe amb els artistes i que a més pronuncia una conferència que serà després el text principal del llibre-catàleg anual. Això sense detriment de la presència d'altres experts i / o artistes que també il·lustrin amb sengles conferències al llarg del Simposi.
Sianoja està obert i fomenta la col·laboració entre estaments, comunitats i països. A més d'amb la Universitat de Cantàbria, col·labora amb la Facultat de Belles Arts de la Universitat Complutense de Madrid, amb la Facultat de Belles Arts de la UPV / EHU, amb un programa d'intervencions artístiques a Noja, i amb el Sudoh Museu Gallery del Japó. També Sianoja ha estat l'origen de diverses exposicions a l'estranger d'artistes de Cantàbria, com per exemple a Eslovènia, Brasil, Japó, els EUA o Itàlia.
Com a colofó del Simposi, s'organitzarà una exposició-festa i concert al recinte en el qual s'ha desenvolupat amb les obres cedides, i posteriorment, es realitza una doble exposició amb una part a la Galeria Espiral de Noja i una altra part en el Centre Comercial badia de Santander d'El Corte Inglés.