FCC-Segell-banner4
L’Espai Joan Brossa presenta el nou espai

Notícies

L’Espai Joan Brossa presenta el nou espai

q2w-MKl4thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
L’Espai Joan Brossa, ha presentat el 10 de maig el nou centre cultural i creatiu al Barri del Born,  situat a l’espai de l’antiga fàbrica de la moneda La Seca de Barcelona, remodelat recentment. Per a l'ocasió, s'inaugura l’acció “Amb la clau a la boca” intervenció artística i acte inaugural del nou equipament ideat per l’artista i escriptora Alícia Kopf.

L'Espai Brossa és el nom del nou centre cultural i creatiu que connecta amb l'Espai Escènic Joan Brossa. D'aquesta manera, l'univers brossià, el de les escriptures radicals, el de la performance i el de les arts parateatrals, conflueix en un mateix espai. Serà un espai escpenic, expositiu i per a activitats diverses.

El projecte es presenta just després de que l'any anterior el Macba dediqués una gran retrospectiva a aquest poeta del poble i un any abans de la celebració del centenrai del seu naixement. L'objectiu principal es exposar, editar, divulgar, estudiar i ampliar el coneixement de l'obra del poeta, però sobretot, donar impuls a les pràctiques de creació contamporànies. "No és un projecte ni museogràfic ni patrimonial" -ha aclarit Vicenç Altaió, actual president de la Fundació Joan Brossa. Cal fer el relleu generacional i enllaçar amb les generacions actuals.

L’Espai Joan Brossa, projecte de vocació pública, compta amb la complicitat de l’Espai Escènic Joan Brossa, amb la col·laboració del MACBA, on es troba dipositada l’obra visual i objectual així com l’arxiu del poeta, el suport de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Carles Sala, director de Cultura de Proximitat de l’ICUB de l’Ajuntament de Barcelona, ha explicat que ha estat un projecte "a foc lent". El que s'ha presentat, doncs, ha estat només un tastet del plat gran que arribarà al septembre.

A la imatge, intervenció d'Alícia Kopf. Foto: © RomaYñan-Fundació Joan Brossa 
Gisela Chillida

Gisela Chillida és escriptora d’art i comissària independent. Actualment és coordinadora de continguts de la plataforma cultural Hänsel* i Gretel*. Entre 2018 i 2020, va ser directora del Premi de Videoart LOOP Discover, celebrat en el marc de LOOP Barcelona. Escriu regularment per a diverses revistes i publicacions culturals. Des de 2018 és resident a FASE Espai de creació i pensament, a L'Hospitalet de Llobregat.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura