FCC-Segell-banner4
Empordoneses redescobreix la figura polièdrica de Monturiol a través de l’obra de trenta artistes

Exposicions

Empordoneses redescobreix la figura polièdrica de Monturiol a través de l’obra de trenta artistes

bonart figueres - 18/09/20
BanerJaumeRiba05Banner_bonart_Espai_del_Peix_OCT21_AW
La Sala d’exposicions de l’Escorxador de Figueres acull l’exposició multidisciplinària Immersió pertanyent a l’onzena edició del cicle expositiu Empordoneses. Immersió presenta obres de trenta artistes de diferents disciplines i trajectòries, des de consagrats a emergents, comissariats per Pilar Farrés i Enric Tubert  que han treballat inspirats per la figura d’un empordanès insigne com Narcís Monturiol en el bicentenari del seu naixement. La mostra es podrà visitar des del dissabte 19 de setembre fins al 17 de gener de 2021.

Durant la presentació, la coordinadora i comissària d’Empordoneses, Pilar Farrés, ha explicat que la mostra “havia d’inaugurar-se el passat mes d’abril però a causa de la pandèmia ha hagut d’endarrerir-se fina ara que ha ressuscitat. I escollir Monturiol tenia a veure amb la voluntat de reflexionar sobre la vida d’aquest intel·lectual que més enllà de la seva fama com a inventor va ser  també un reconegut polític i pintor”; en aquest sentit, el director del Museu de l’Empordà Eduard Bech, ha destacat “la riquesa de la mostra pel que fa a tècniques i trajectòries dels artistes implicats”; cosa que  el Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Figueres Alfons Martínez ha complementat dient que “la mostra ofereix trenta mirades sobre un personatge insigne de la ciutat que en definitiva són trenta mirades sobre Figueres i l’Empordà”. El Conseller Comarcal de Cultura, Josep Maria Bernils, ha volgut assenyalar “la implicació del Consell Comarcal per editar el catàleg de la mostra i així deixar un llegat quan aquesta tanqui portes”.

Enric Tubert, historiador de l’art i comissari d’Empordoneses 2020, ha estat l’encarregat de fer una visita guiada per la mostra als periodistes assistents en la que ha fet incís en el fet que “la dimensió polièdrica de Monturiol  ens ha permès, sobretot, descobrir a un home que volia millorar la natura i la condició humana a través de la política i l’activisme social”.

La selecció d’artistes participants és eclèctica i heterogènia. Els participants son Alfonso Alzamora, Ester Baulida, Laia Bedós Bonaterra, Enric Casanovas, Gustau Carbó Berthold, Joan Cardosa, Narcís Costa, Quim Domene, Miquel Duran, Xavier Escribà, Pilar Farrés, Antoni Federico, Jordi Gispert, Mònika Grygier, Nobuko Kihira, Claude Lambert, Daniel Lleixà, Assumpció Mateu, Joan Mateu, Maria Mercader, Josep Ministral, Fiona Morrison, Mario Pasqualotto, Xavier Casellas 'Patxe', Mercè Riba, Josep Riera i Aragó, Francesc Ruiz Abad, Josep M. Subirachs, Sebi Subirós i Núria Surribas.

Et poden
Interessar
...

Torrent_Pagès_Banner