FCC-Segell-banner4
Sónar, premi Laus Empreses i Entitats 2018

Notícies

Sónar, premi Laus Empreses i Entitats 2018

bonart barcelona - 18/05/18
Baner_CarlosPazos_Bonart_180x180_v2Banner-Ilse-Bing-180x180px_v1-cat
En la 48a edició dels prestigiosos Premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual, la junta de l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics del FAD (ADG-FAD) ha decidit distingir el festival de música, creativitat i tecnologia Sónar amb el Premi Laus Empreses i Entitats, menció que es concedeix anualment a aquelles empreses o entitats amb una trajectòria destacada en el bon ús del disseny i la comunicació al llarg dels anys.

L’entrega del guardó coincideix amb la celebració aquest 2018 dels 25 anys del festival i entre els motius pels quals ha estat escollit en destaquen la inspiradora i fructífera relació del Sónar amb la comunicació visual i la creativitat, així com el seu esperit trencador i el fet d’haver-se mantingut sempre fidel al projecte i al seu públic.

Aquest reconegut projecte es gesta l’any 1992, quan Enric Palau i Sergio Caballero van tenir la idea de fer un esdeveniment que aglutinés la cultura electrònica. Per dur-ho a terme van reclutar en Ricard Robles, que llavors treballava a Ràdio Esparraguera.

D’aquesta manera neix el Sónar (1993) i ja des dels inicis es comença a entreveure el seu particular món visual, un pas sempre endavant de les tendències en comunicació i en l’ús de les xarxes socials, en sintonia amb el seu esperit trencador. Des de llavors, i en paral·lel, ha anat creixent amb la ciutat de Barcelona, situant-la al centre de les comunitats creatives mundials.

El lliurament del premi tindrà lloc el proper divendres 8 de juny durant la Nit ADG Laus’18, la cita anual de la comunitat creativa a Barcelona, on es donen a conèixer els Premis ADG Laus als millors projectes del sector en cinc categories diferents: Disseny Gràfic, Digital, Publicitat, Audiovisuals i Estudiants. Enguany, la Nit ADG Laus formarà part de la programació de la Barcelona Design Week,co-organitzada pel FAD (Foment de les Arts i del Disseny) i BDC (Barcelona Centre de Disseny), i impulsada per l’Ajuntament de Barcelona.

La nova edició del Magabook ADG Laus, l’anuari dels premis, rendirà un petit homenatge al Sónar amb la recopilació de reflexions d’amics, col·laboradors i els seus admiradors més fervents a través de xerrades amb DJs, creatius, gestors culturals, productors, poetes, músics, dissenyadors i periodistes. Hi ha participat Biel Capllonch, John Talabot, Bruno Sellés, Leila Méndez i Laurent Garnier entre d’altres.

A més, es podrà llegir l’entrevista realitzada a Sergio Caballero, Enric Palau i Ricard Robles, fundadors i gestors del festival, on aporten múltiples respostes a la sovint plantejada pregunta ¿què és el Sónar?, un clar exemple de la naturalesa mutant d'un esdeveniment que ha marcat bona part de la identitat cultural de la Barcelona dels últims 25 anys. L’entrevista íntegra s’inclourà en aquesta publicació de l’ADG-FAD, que es posarà a la venda a partir del 8 de juny.

A la imatge, premi Laus Empreses i Entitats 2018.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura