banner-elscatala-817x88px
\

Exposicions

"Arxiu Paco Gómez. L'instant poètic" a Foto Colectania

bonart barcelona - 21/05/18
Baner_StellaRahola_Bonart_360x356BONART-180x180-Cervells
L'exposició “Arxiu Paco Gómez. L’instant poètic” es pot visitar a la Fundació Foto Colectania de Barcelona fins al 17 de juny del 2018.

Foto Colectania dedica la mostra Arxiu Paco Gómez. L’instant poètic i la imatge arquitectònica al fotògraf Francisco Gómez (Pamplona 1918 - Madrid, 1998). Comissariada per Alberto Martín, l’exposició presenta diverses facetes de l’àmplia trajectòria fotogràfica d’un dels fotògrafs que a mitjan segle passat van renovar la fotografia espanyola. Francisco Gómez va formar part de l’intens procés de renovació de la fotografia espanyola esdevingut a mitjan segle XX. També va participar en alguns dels principals moviments i grups fotogràfics sorgits al nostre país a partir dels anys cinquanta, com ara el grup Afal, La Palangana o l’Escola de Madrid. La seva trajectòria va fer un gir i va agafar nous impulsos quan va començar a col·laborar amb la revista Arquitectura l’any 1959, per a la qual va treballar fins al 1974. Les imatges arquitectòniques del prestigiós fotògraf aconsegueixen una gran potència expressiva gràcies als jocs de llums i ombres, els esquivaments de cantonades, tàpies i escales, i les perspectives insòlites. “És un dels pocs fotògrafs que desenvolupa una pràctica documental urbana de manera conscient. Va fotografiar una època fonamental per a l’arquitectura al nostre país –des dels anys 60 fins a mitjan 70– perquè hi va haver una important renovació amb grans noms i obres “, explica Alberto Martín, comissari de l’exposició.

A la imatge, Francisco Gómez. Tramvia al passeig d’Extremadura, Madrid, 1959. Gelatina de plata, còpia d’època, 24x30 cm. © Arxiu Paco Gómez / Fundació Foto Colectania.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68