S’ha presentat la 13a edició del Festival Indund’Art, que tindrà lloc a la ciutat del 1 al 3 de juny i en què hi participaran cent cinquanta artistes de diferents disciplines. El festival d’enguany programarà íntegrament activitats vinculades amb les arts visuals i potenciarà l’art interactiu i participatiu, amb més d’una vintena d’exposicions i instal·lacions exteriors, vuit performances i accions al carrer i dos recorreguts sensitius.
El festival, que obre la programació de Temps d’Art Girona, ofereix prop d’una quarantena de propostes artístiques entre els projectes seleccionats a la convocatòria d’indund’Art2018, així com una desena de produccions pròpies. Els recorreguts sensitius, novetat d’aquest any, pretenen crear experiències úniques en què l’espectador formi part de l’espectacle. Aquestes activitats tindran lloc a La Carbonera, amb la proposta Nit d’Asil, de la companyia La Nave Va, i al refugi antiaeri del jardí de la Infància, amb una proposta multidisciplinar a càrrec dels artistes Pep Aymerich, Antoni Madueño, John Moderno i Raquel Morón.
El tinent d’alcaldia i regidor de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas, ha destacat en la presentació d’avui que aquest esdeveniment cultural “compleix tots els objectius de la cadena de valor cultural, ja que s’aboca a la creació, la producció, l’exhibició i la difusió, alhora que potencia l’educació i s’apropa a la joventut, ja que té la capacitat de despertar la curiositat i la sensibilitat d’aquest públic, amb les diferents mostres d’art que es poden trobar a diferents espais de la ciutat”.
L’edició d’enguany amplia la participació amb diversos instituts de la ciutat, que s’afegeixen a les escoles especialitzades en art, com l’Escola d’Art d’Olot i l’Escola Municipal d’Art de Girona. Així doncs, alumnes de l’Institut Jaume Vicens Vives hi participaran amb la instal·lació Empantallats 24?, que es podrà veure al pont de les Peixateries Velles, i l’Institut Santiago Sobrequés estarà a l’Inund’Art amb una exposició col·lectiva multidisciplinària que inclou vídeo, fotografia i dibuix, a la Casa de Cultura. Altres espais on s’exposaran treballs són la Fundació Fita, el Bòlit_La Rambla i el Bòlit_Sant Nicolau, la Fundació Valvi, les voltes d’en Rosés, el punt de tgrobada de la Rambla o la plaça dels Mercaders.
Aquest any es manté també l’aposta iniciada l’any passat de potenciar el treball en xarxa amb les col·laboracions d’una vintena d’entitats culturals, artístiques i socials gironines, catalanes i internacionals, com són La Volta, l’Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya, l’Institut de les Illes Balears o la Casa de la Generalitat a Perpinyà, amb la participació de l’artista nord-catalana Bettina Eberhaerd, que presenta el treball tèxtil Dé-tissage/Tissage a la Casa de Cultura.
Inund’Art és una plataforma cultural per a la promoció de la creació, la producció i l’exhibició d’art emergent. La iniciativa va sorgir l’any 2005 fruit de la necessitat de donar visibilitat a les noves formes d’art i de crear un espai de relació i intercanvi cultural a Girona.