FCC-Segell-banner4
\

Exposicions

"Red Sahdow" d'Anish Kapoor a la Galeria La Caja Negra

bonart madrid - 06/06/18
thumbnail_arranzbravo. general 04-2014thumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
La Galeria La Caja Negra inaugura el 7 de juny a les 19 h. Red Sahdow, el més recent treball sobre paper d'Anish Kapoor, que forma part de l'important conjunt d'obra gràfica que ve desenvolupant en els últims anys. Igual que en la seva escultura, Kapoor fusiona les influències culturals d'Orient i Occident generant una obra que explora oposats primordials com ho obert i el tancat o la llum i la foscor d'una manera dialèctica: l'ombra que sempre és produïda per la llum.

Aquest tema és de fet un dels motius centrals en el seu treball Red Sahdow. En aquestes obres, com en els anteriors treballs sobre paper de Kapoor, s'evidencia la connexió conceptual amb la seva obra escultòrica, la similitud d'intencions, però expressada d'una manera més nu. El color en Kapoor sempre absorbeix la llum i sembla emergir de les ombres, per aquest motiu mantingui sempre aquesta tensió entre opacitat i transparència. De nou, la seva gamma cromàtica té ressons dels pigments utilitzats en cerimònies d'índole místic o religiós i en els colors de la seva Índia natal.

El resultat final d'aquests treballs té a veure amb la tradició de l'art modern i amb l'abstracció, encara que s'allunya deliberadament d'un formalisme simple. Kapoor busca que en aquest absolut cromàtic que l'observador connecti a nivell corporal i simbòlic amb un espai-temps particular de l'obra, i que apareix clarament separat del món material en què es troba. Kapoor ens convida en qualsevol cas, a buscar no ja el significat, sinó el sentit de les coses.

Et poden
Interessar
...

Baner BonArt 817x68 Agenda Girona Cultura