El Terracotta Museu, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà i l’Espai del Vi organitzen, el 15 de juny, l’activitat Ceràmica i vi: 2.500 anys d’història, una proposta tècnica i sensorial que neix amb la voluntat de recuperar, reivindicar i posar en valor l’antic maridatge entre la tradició ceràmica i la viticultura.
A l’Empordà, la producció i comercialització del vi es varen introduir des d’Empúries, ben a prop de la Bisbal d’Empordà, fa més de 2.500 anys. La ciutat grega fou el bressol d’aquest conreu i d’aquest sector que actualment està cultivant grans elogis en el nostre país.
L’activitat s’iniciarà amb la part més acadèmica, una taula rodona on arqueòlegs, enòlegs i productors de vi explicaran el passat, el present i el futur del vi elaborat en ceràmica: des de la seva arribada fa més de 2.500 anys fins a les noves tècniques d’elaboració que reintrodueixen la ceràmica com un recipient idoni per a la fermentació del most. Seguidament, els assistents hauran d’activar els sentits per tal de poder experimentar una innovadora proposta sensorial que tindrà lloc a l’interior d’un dels antics forns del Museu. En aquest espai de dimensions reduïdes es barrejarà música, llum i imatges amb el tacte, els gustos i els aromes de la terra, les vinyes i el vi.