El Museu de la Música, carrer Lepant 150, presenta Gu-inno-vart, una mostra sobre Josep Guinovart que explora la relació de l'artista plàstic amb la música i que es podrà veure del 14 de juny al 7 d'octubre de 2018
Durant tot l'any, s'ha organitzat un ampli programa d'exposicions, lectures, concerts i altres activitats per redescobrir l'artista que durant més de setanta anys va treballar la pintura, l'escultura, el gravat, la il·lustració, l'escenografia i el cartellisme.
Com explica Àlex Susanna, comissari de l'Any Guinovart, "va ser un dels màxims exponents de l'avantguarda plàstica catalana i espanyola de la segona meitat del s.XX, i encarna com pocs la figura de l'artista en mutació constant, delerós d'interactuar amb la realitat de múltiples maneres. Per això podem dir que es reinventa constantment - realista, expressionista, matèric, informalista, abstracte: cap d'aquestes etiquetes no l'abasta en tota la seva complexitat - i concep la seva obra com un procés de recerca inacabable pel que fa a l'ús de tècniques, suports i materials.
Sovint situada a mig camí entre la pintura i l'escultura, l'obra de Guinovart és un mitjà per atrapar la realitat, per fer-la seva i posseir-la, per incidir-hi, per recrear-la, per transformar-la, però mai per representar-la ni emular-la. Dotat d'una personalitat explosiva com pocs, sotmet els seus múltiples estímuls -naturals, urbans i culturals- a un aparent procés de desintegració formal a fi i efecte de recompondre'ls, injectar-los nova vida i fer-los renéixer".
Dins aquesta proposta d'activitats s'hi emmarca la mostra Gu-inno-vart, del Museu de la Música de Barcelona i que es podrà veure des d'aquest 14 de juny fins al 7 d'octubre de 2018. Gu-inno-vart, fa un recorregut pels diferents estils musicals que van inspirar bona part de la seva obra: des de la reinterpretació d’un preludi de Chopin fins als dits de Carles Santos que esdevenen tecles d’un piano.
A la imatge, obra de Guinovart.