Cinc projectes finalistes defensaran la seva proposta davant el jurat del Premi Lluís Carulla el proper mes d’octubre. Des d’ara fins aleshores, els seus responsables rebran orientació de la mà de NetMentora Catalunya amb l’objectiu de definir l’estratègia de futur, en clau de sostenibilitat. A través de trobades amb professionals col·laboradors de NetMentora, els creadors podran compartir dubtes, pensar i dibuixar una estratègia, específica en cada cas, que els ajudi a assentar les bases de la sostenibilitat de les seves propostes. Els professionals que fan aquest acompanyament són experts en impulsar projectes, en detectar les potencialitats que els dotin de consistència i solvència. Al mes d’octubre es faran les deliberacions finals per part del jurat i durant el mes de novembre, en un acte públic, es donaran a conèixer els guanyadors.
Pel fet de ser finalistes ja són guanyadors
Marta Esteve, directora de la Fundació Carulla, remarca el compromís de la Fundació per la sostenibilitat dels projectes que resultin guanyadors de l’edició 2018 del Premi Lluís Carulla: “Els 5 finalistes ja són guanyadors. Durant els pròxims mesos des de la Fundació aportem a tots 5 un assessorament que els facilitarà eines per tal que avancin en la definició de la seva estratègia en clau de sostenibilitat. Busquem projectes que vulguin perdurar, pels quals la dotació del premi sigui només una part en el seu camí per transformar la societat. Projectes, en definitiva, que aconsegueixin el màxim grau de solvència i sostenibilitat possible”.
Els 5 projectes finalistes
Mapa de la memòria: Una plataforma en línia que permet construir la memòria col·lectiva del patrimoni: la memòria dels llocs construïda pels ciutadans. Bostik Murals: Un centre de creació, reflexió i difusió de l’art urbà, ubicat a la Sagrera, amb vocació de barri, de ciutat però també internacional. Monking Me: La primera plataforma musical que permet l’escolta i la descàrrega gratuïta de cançons mentre l’artista és remunerat. Versembrant: Una escola popular itinerant per educar en la igualtat social, fomentar l’esperit crític i apropar la creació artística al jovent amb el català com a llengua vehicular. Rock’in: Música moderna a les aules de secundària, com a eina de transformació social i cultural. Un projecte de democratització de l’ensenyament musical.
El Premi Lluís Carulla 2018
El Premi Lluís Carulla d’emprenedoria cultural té com a objectiu fer viable nous projectes culturals que ofereixin respostes als reptes que planteja la societat catalana actual. Els projectes presentats han d’utilitzar la cultura com a eix de transformació social, han de ser inèdits, estar en una fase inicial o plantejar un salt qualitatiu. Han de tenir vocació de continuïtat i de generació d’oportunitats. La dotació del premi és la següent: Premi al projecte guanyador 60.000 € + 2 anys d’acompanyament empresarial a càrrec de Netmentora Catalunya Premi al 2n i 3r finalista 15.000 € + assessorament empresarial a càrrec de Netmentora Catalunya Premi al 4t i 5è finalista Campanya de crowfunding a Verkami amb un suport i condicions especials
El jurat
El premi Lluís Carulla compta amb un jurat format per persones vinculades al món cultural i l’emprenedoria, havent sigut referents d’algunes iniciatives clau en el panorama cultural del país en les últimes dècades. L’edició d’enguany compta amb: Emilio Álvarez (Àngels Barcelona i LOOP festival), Núria Basi (NetMentora Catalunya), Laia Gasch (Cultura a l’Ajuntament de Londres), Isona Passola (Directora i productora de cinema), Ricard Robles (Co-fundador de SÓNAR), Jordi Sellas (Emprenedor i consultor cultural), Joan Sala (Co-fundador de Verkami), Nicolau Brossa (President de la Fundació Carulla).
Sobre la Fundació Carulla
La Fundació Carulla neix el 1973 per enfortir el sentiment de pertinença i la cohesió social a través de la cultura, la llengua i els valors de la societat catalana. Encara el 2018 amb un compromís renovat amb la cultura i el país. Durant l’any del 45è aniversari s’impulsaran nous projectes en el marc de la nova visió de la Fundació: treballar per un país obert, cohesionat i integrador que sigui generador d’oportunitats. L’horitzó és impulsar i connectar iniciatives innovadores que, des de la cultura i l’educació, transformin i millorin la nostra societat. El Premi Lluís Carulla n’és un molt bon exemple.
A la imatge, Lluís Carulla.