banner_aire_bonart_horitzontal

Exposicions

Les obres finalistes del Concurs ModPortrait 2017 al Museu Europeu d'Art Modern

Les obres finalistes del Concurs ModPortrait 2017 al Museu Europeu d\'Art Modern
bonart barcelona - 22/06/18

El Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) exposa des del dia 22 de juny la mostra amb les obres finalistes de la V Edició del Concurs ModPortrait 2017, el primer certamen internacional de pintura figurativa dedicat de forma exclusiva al retrat. La mostra reuneix un recorregut pels diferents estils i tècniques de les 55 obres seleccionades pel jurat, que erigeixen aquest esdeveniment com un dels més destacats de l’art contemporani figuratiu. ModPortrait 2017 s’exhibirà a les sales del Palau Gomis de Barcelona fins al proper 29 de juliol.

Organitzat per la Galeria Artelibre i la Fundació de les Arts i els Artistes, l’edició d’enguany d’aquest concurs ha reunit les obres de 340 participants procedents de 40 països, entre els quals es troben els Estats Units, Xina, Holanda, Sudàfrica, Austràlia, Mèxic, Cuba, Italia o Alemanya. El passat mes de febrer, un jurat internacional es va reunir a Saragossa per analitzar les obres al natural i fallar els premis i les mencions d’honor. El jurat estava format pels artistes Nord-Americans Richard Estes, Don Eddy, Max Ferguson i Leight Behnke, i els artistes espanyols Dino Valls, Luis García Mozos, César Galicia i Carlos Muro, juntament amb els patrocinadors de l’exposició José Enrique Gonzalez i José Manuel Infiesta.

El primer premi de la V Edició ha recaigut en l’obra The Key del pintor irlandès Conor Walton (Dublin, 1970), que retrata al seu propi fill. Les mencions d’honor d’aquest any han premiat les obres de SuLiu (Xina), Zhu Junhe (Xina) i dels espanyols Carmen Mansilla, Marcos Rey, Pedro del Toro i Iván Franco.

El concurs ModPortrait, una aposta per l’art contemporani figuratiu

La Galeria Artelibre, en col·laboració amb la Fundació de les Arts i els Artistes, convoca anualment el Concurs ModPortrait de pintura en la modalitat de retrat, dotat amb un primer premi de 6.000 euros. Amb l’objectiu de promoure i difondre l’art contemporani figuratiu, el concurs també atorga dos workshops d’una setmana a la Barcelona Academy of Art (BBA) i dos premis de 1.000 euros per la compra de material artístic al portal Artemiranda.es.

Sobre la Galeria Artelibre

Fundada al 1999, la Galeria Artelibre és una galeria d’art virtual amb seu a Saragossa que, des dels seus inicis, promou la participació d’artistes contemporanis amb tot tipus d’estils i tendències. Aquesta entitat cultural s’erigeix com una aposta innovadora dins del món de l’art, amb l’objectiu principal de donar a conèixer l’art realista i hiperrealista.

Sobre el Museu Europeu d’Art Modern (MEAM)

El Museu Europeu d’Art Modern, ubicat al Palau Gomis de Barcelona, exposa el millor art figuratiu contemporani. Pertany a la Fundació de les Arts i els Artistes, entitat que té com a objectiu la promoció i la difusió de l’art figuratiu dels segles XX i XXI. La pretensió del MEAM és trobar un nou llenguatge contemporani que no renegui de la tradició, sinó que sorgeixi d’ella per tal de donar un salt endavant en el nou segle. Cada any, la Fundació organitza el Premi de Pintura i Escultura Figurativa, y amb el projecte “Figurativas en red” obre una nova finestra al món sobre les obres dels artistes figuratius contemporanis.

A la imatge, detall de The Key, de Conor Walton, primer premi.

Bonart_banner-180x180_FONS-AVUI-90JP_Bonart-180x180-Online_

Et poden
Interessar
...

DP_Bonart-1280x150px