FCC-Segell-banner4
Premi Especial Javier Rosón Pérez per Llibres d\'Artista de joves autors

Notícies

Premi Especial Javier Rosón Pérez per Llibres d'Artista de joves autors

bonart madrid - 22/06/18
La-Galeria-201602-recursBaner BonArt 180x178 Agenda Girona Cultura
La Fundació Ankaria convoca el V Premi Ankaria al Llibre d'Artista, una iniciativa posada en marxa el 2014 i associada a l'exposició "La Paraula Pintada", amb la qual aquesta institució pretén impulsar la producció de llibres de artista entre la comunitat creadora.

El certamen està obert a la participació d'artistes majors de 18 anys, que hauran de presentar una sola obra de tema i mida lliures, i que a més de ser inèdita i original, no hagi concorregut a cap altre premi.

Les obres podran ser presentades, abans l'1 de setembre de 2018, en qualsevol de les possibilitats de llibre d'artista, però no podran contenir elements peribles o materials que puguin ser considerats perillosos.

La primera obra seleccionada, que es farà creditora del V Premi Ankaria al Llibre d'Artista, rebrà una dotació de 3.000 euros, mentre que la segona obra seleccionada, finalista del Premi, rebrà 1.500 euros.

En aquesta edició, per primera vegada, s'ha creat el Premi Especial Javier Rosón Pérez per Llibres d'Artista de joves autors. El guardó distingirà la primera obra seleccionada entre les presentades per artistes menors de 28 anys i que no hagin obtingut cap dels dos premis anteriors. La seva dotació és de 1.000 euros.

Les obres premiades seran incloses en l'exposició itinerant "La Paraula Pintada", que compleix també cinc anys exhibint-per sales de tot Espanya, i passaran a formar part del Patrimoni Artístic de la Fundació Ankaria.

En les seves quatre edicions anteriors, el Premi Ankaria al Llibre d'Artista ha distingit Javier Pividal (2014), Shirin Salehi (2015), Daniel Verbis (2016) i Guillermo Mora (2017).

La Fundació Ankaria sorgeix el 2009 com a iniciativa de l'empresari i col·leccionista d'art Javier Rosón, amb el propòsit d'esdevenir una plataforma de pensament i activitats dins dels camps rellevants en el moment actual: d'una banda, la reflexió al voltant de la política i la seva influència determinant en el conjunt d'àrees que conformen la societat, i de l'altra, la promoció de la cultura en general, i en particular de l'art contemporani, com a manifestació i mesura del grau de sensibilitat, civilització i desenvolupament de les societats.

A la imatge, obra de Guillermo Mora.

Et poden
Interessar
...

BONART_BANNER-POSTECTURA-817x68