FCC-Segell-banner4
Les arrels de la nova classe obrera a Barcelona protagonitzen \

Notícies

Les arrels de la nova classe obrera a Barcelona protagonitzen "Doc’sNoctàmbuls"

bonart barcelona - 24/06/18
Banner-Resonancias-180x180px_v1-catthumbnail_Centre Pere Planas nou 2021
A partir del dia 6 de juliol, i durant tots divendres de juliol, torna al Museu Etnològic i de Cultures del Món - Parc Montjuïc el cicle de cinema a la fresca, Doc’sNoctàmbuls . Per tercer any consecutiu, als Jardins de Laribal, hi haurà diferents sessions en les quals el cinema de caire més etnogràfic i antropològic és el protagonista.
Enguany, sota el títol “L’era Dièsel”, el programa del Doc’sNoctàmbuls proposa a través de noticiaris, filmacions clandestines sense muntar i pel·lícules documentals, un cicle que planteja la transformació de l’imaginari de la classe treballadora en un període que recull gairebé 60 anysd’activitat industrial a Barcelona,  des del 1950 al 2018,  i posa de relleu l’evolució de la relació en l’entorn laboral home-màquina. Al llarg del cicle, es va veient com es produeix una transformació en les relacions de poder, en la consciència de classe i en l'auto-consciència dels treballadors i treballadores.


En aquesta ocasió, el cicle ha estat comissariat per Esther Cases, productora i guionista de diversos llargmetratges com La ciudad de los prodigios o La princesa del polígon i directora del documental El Pilar, filmmakers clandestins a cavall de 50 anys, que farà una presentació juntament amb reconeguts convidats com guionistes, directors o entesos en la temàtica de la sessió.

Et poden
Interessar
...

Banner-Resonancias-817x68px_v1-cat